19 Şubat 2013 Salı

~~AYVA REÇELİM~~


                                     


Sabah kahvaltılarını vazgeçilmezlerindendir reçeller. Volkim doğal olsun diye diye hiç bilmeyen bana, reçel yaptırmayı başardı..Mis kokusu mutfağımı sardı.Ayva reçelinin pişerken bu kadar güzel koktuğunu hiç bilmezdim..İnsan sevdiği uğruna herşeyi yapabiliyormuş demek ki...

MALZEMELER:

  • 5 Adet Ayva (Çekirdekleri ayırıyoruz)
  • 5 Su Bardağı Su
  • 5 Bardak Toz Şeker
  • 3-4 Damla limon suyu

YAPILIŞI:

Ayvaların kabuklarını soyalım, çekirdeklerini bir kenara ayıralım ve bir kase soğuk suyun içine küçük küçük doğrayalım. 5 Bardak suyu kaynatalım, ayvaları bulunduğu suyun içinden süzerek alıp, çekirdekleri ile birlikte kaynamakta olan suya ekleyelim. Ayvanın çekirdekleri, hem doğal jöle gibi bir kıvam verir, hem de renk verir.Ayvalar yumuşayıncaya kadar, orta ateşte pişirelim. Ayvalar yumuşayınca, toz şekeri ekleyip kaynatmaya devam edelim. Mis gibi kokusu mutfağınızı sarsın..Reçelin kıvamını kontrol etmek için, soğuk bir tabağın üzerine 1 çay kaşığı kadar dökelim ve tabağı hafifçe eğelim, su gibi akıyorsa olmamış demektir. Tabağı eğdiğimiz de yavaş yavaş akan koyu bir kıvamda ise olmuştur.Reçelin kıvamından emin olduğumuzda, 3-4 damla limon suyu damlatalım, bir taşım kaynadıktan sonra ocağı kapatıp ve soğumaya bırakalım.Soğuyan reçeli kavanozlara alıp ağzını sıkıca kapatıp ters çevelim. Reçelimiz hazırrr... Gelsin dostlar, hazırlansın pazar kahvaltıları....

AFİYET OLSUN......




Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...