22 Şubat 2013 Cuma

~~ ET SOTE ~~

                                         


Merhaba arkadaşlar
Yorucu, koşturmacalı bir günün ardından evimdeyim, sizlerleyim .Öyle büyük indirimler vardı ki bunları kaçırmak istemedim doğrusu:).Bir tarif eklemeden günümü kapatmak olmazdı. 
Gelelim yemeğimize..

MALZEMELER:

  • 1 Kg Kuşbaşı et
  • 1 Kuru soğan
  • Tuz,Salça

YAPILIŞI:

Arkadaşlar bu yemek için herşeyden önce et çok önemlidir. Bu konuda şanslıyım çünkü, kasabım öyle iyiki et seçme konusunda çok titiz davranıyor.Bazen iyisi olsun diye beni 2 gün bekletebiliyor. Benimde ona güvenim sonsuz olduğu için dediğinde gider alırım..

Soğanlarımızı minik minik doğruyoruz..Etimizi soğan, 3 bardak su ve biraz tuz ile haşlıyoruz..Etlerimiz suyunu iyice çekmeye başlayınca yumuşamasını kontrol ediyoruz. Yumuşamış etlerimize yağ ve salça ekleyip biraz daha pişiriyoruz. Sulu istersek dibinde biraz bırakıyoruz istemez isek iyice kızartıyoruz.
Not:İsterseniz domates ve biberli olarak da yapabilirsiniz.. Onu yaparken salça eklediğimiz zaman domates ve biberi de ekleyerek yapıyoruz.

AFİYET OLSUN..


3 yorum:

Serap dedi ki...

Ama bu goruntu olmadi ya.acim ama.agzimin suyu akti gercekten:::))))

TUBA'NIN SOFRASI dedi ki...

:)

TUBA'NIN SOFRASI dedi ki...

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...