24 Şubat 2013 Pazar

~~ VOLKİM BEĞENDİ ~~

                                


Kurtarıcı yemeklerimden biriyle karşınızdayım.Hem şık hem lezzetli bir o kadarda benim yapışımla basittir. 
Hemen tarife geçeyim.Aslında kuşbaşı et ile yapılır .Ama kıymayla daha hızlı oluyor diye, ben işten döndüğümde kıymayı tercih ediyorum.Etin pişme süresi daha uzun oluyor çünkü..Bu arada Hünkar beğenir mi? bilmiyorum ama Volkim gerçek den beğendi:):)


MALZEMELER:

  • Yarım kilo et (ister kıyma,ister kuşbaşı)
  • 8 adet orta boy patlıcan
  • 2 Su bardağı yoğurt
  • 1 adet kuru soğan
  • 3- 4 sivri biber
  • Salça
  • Tuz,karabiber
  • Sıvı yağ
  • Sarımsak


YAPILIŞI:

Patlıcanlarımızı ve biberlerimizi közlüyoruz. Patlıcanlar közlenirken bir tavada, minik minik doğradığımız soğanları yağda biraz kavuruyoruz.Üzerine kıymayı tuz ve karabiberi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.Pişen kıymaya salçayı da ekleyip biraz daha pişirdikten sonra kapatıyoruz.
Közlenen patlıcanları soyuyoruz.Robotta biraz çekiyoruz.(İsterseniz kaşarda ekleyebilirsiniz, bu zevkinize kalmıştır).Hazırladığımız patlıcanı yayvan bir tabağa alıyoruz .Üzerine sarımsaklı yoğurt yapıp döküyoruz.Pişirdiğimiz eti de üzerine koyuyoruz. Közlediğimiz biberle servis yapıyoruz.



AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...