4 Mart 2013 Pazartesi

~~ ÇİLEKLİ PASTA ~~

                             

Çilek ile pasta uyumuna kim hayır derki.Mükemmel tat, mükemmel renkler çıkar ortaya. Çilek pastayı lezzetiyle hafifletir. Rengiyle şenlendirir.Pasta çileği şekeriyle tadlandırır.

Her zaman dediğim gibi ,benim gibi yoğun hayatınız varsa herşeyi pratikleştirme yoluna gidiyor insan.Bir çilekli pasta en sağlıklı en pratik nasıl olur dedim girdim mutfağa sonuç karşınızda umarım beğenirsiniz.


Bu arada 41.yayınım adına 41 kere maşallah deyip, tatlımızın tarifine geçelim. 

MALZEMELER:

  • 1 Lt süt
  • 2 Su bardağı un
  • 2,5 Su bardağı şeker
  • 150 Gr margarin
  • 1 paket vanilya
  • Çilek  (10 adet orta boy)

YAPILIŞI:

Bu tatlımın yapımı çilekli kuplarımın yapımıyla aynıdır. Sadece un ve yağ miktarı farklıdır.Gelelim tarifimize.Margarini büyük bir tencereye alıp eritiyoruz. Üzerine unu koyup biraz karıştırıyoruz.Daha sonra sütü yavaş yavaş karıştırarak ekliyoruz ki topak olmasın.Üzerine şekeri de ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.Kaynamaya başlayınca vanilyayı ekliyoruz biraz pişirip altını kapatıyoruz. Mikserle 6 7 dk çırpıyoruz ...Kabına alıp soğumasını bekliyoruz.Oda ısısına gelince dolaba alıyoruz.İyice soğuyan tatlımızın üzerine çileklerimizi ince şeritler halinde kesip diziyoruz.Süslemek tamamen size kalmış.


AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...