6 Mart 2013 Çarşamba

~~ GÜLLAÇ ~~

                                            


Ramazan ayının en mükemmel tadı güllaçla merhabalar
Tadını çok sevdiğim bu tatlıyı ramazan ayında oldukça yaptım.Sizlerle tarifini de paylaşmak istedim.


MALZEMELER:


  •  Yarım paket güllaç 
  • 1 litre süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı ceviz
  • İsteğe bağlı: Gül suyu

YAPILIŞI:

Sütün içine şekeri ekleyip, kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Şeker miktarı size kalmıştır ne kadar tatlı isterseniz miktarı o kadar çoğaltın.. Kaynayınca altını kapatın ılıklaşmasını bekleyin.Ilık olunca bir sıra güllaç yaprağını döşeyip, üzerini bir kepçe süt dökerek ıslatın. Güllaç yapraklarının parlak kısımları üst tarafa gelsin. Orta sıraya irice kıydığınız cevizleri de döşeyip, kalan yaprakları da döşeyin. Buzdolabında 1 saat kadar beklettikten sonra dilimleyip, ikram edebilirsiniz. İsterseniz gül suyunu sütün içine katabilirsiniz, isterseniz de güllacı ikram ederken üzerine ekleyebilirsiniz.



AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...