7 Mart 2013 Perşembe

~~ NOHUTLU PİLAV ~~

                              


MALZEMELER:



  • 2 Su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 kaşık sıvı yağ
  • 2 kaşık zeytinyağı
  • 2 bardak su veya et suyu
  • 1 bardak nohut
  • tuz

YAPILIŞI:

Öncelikle nohutlarımızı haşlıyoruz.İyice yumuşayınca altını kapatıp süzüyoruz.Yağlarımızı tencereye alıyoruz ve eritiyoruz.Yıkayıp süzdüğümüz pirinci üzerine koyup biraz kavuruyoruz. Çok kavurursak yanık yanık olduğu için ben çok az kavururum. Kavrulan pirince önce nohutlarımızı sonra 2 bardak kaynamış suyu yada et suyunu eklerim.İsteğine göre birazda tuz ekler pişirmeye bırakırım.Kapağını hiç açmam.10-15 dk sonra pişmiş olur.Suyunu çekince pişmiştir.Dinlenmeye bırakırım.Tane tane mis gibi bir pilav olur. 


AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...