1 Mart 2013 Cuma

~~ PİLAV ~~

                                        


Yorucu bir günün ardından merhaba arkadaşlar
Bugünlerde işlerim çok yoğun. Mümkün olduğunca fırsat yaratıp sayfama yeni tarifler eklemeye çalışıyorum.
Bu akşam size yemeklerin olmazsa olmazlarından pilavın tarifini sunmak istedim.

MALZEMELER:


  • 2 Su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 kaşık sıvı yağ
  • 2 kaşık zeytinyağı
  • 2 bardak su veya et suyu
  • tuz

YAPILIŞI:

Benim için pilavın pirinci çok önemlidir. Özellikle büyük taneli baldo alırım.Biraz su kaynatırım, pirinci bir kaba alırım ve kaynattığım suyu üzerine dökerim birazda tuz ekleyip bir iki saat bekletirim.Bu pirinci tane tane yapar.
1-2 Saat sonra yağlarımızı tencereye alıyoruz ve eritiyoruz.Süzdüğümüz pirinci üzerine koyup biraz kavuruyoruz. Çok kavurursak yanık yanık olduğu için ben çok az kavururum. Kavrulan pirince 2 bardak kaynamış suyu yada et suyunu eklerim.İsteğine göre birazda tuz ekler pişirmeye bırakırım.Kapağını hiç açmam.10-15 dk sonra pişmiş olur.Suyunu çekince pişmiştir.Dinlenmeye bırakırım.Tane tane mis gibi bir pilav olur. Bu arada eğer pirinci bekletmeye vaktiniz yok ise acil yapmanız gerekiyorsa 1 bardak pirince 1,5 bardak su koyun bu şekilde de aynı olur.




AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...