21 Mart 2013 Perşembe

~~ ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE ~~

Merhaba arkadaşlar
Yaz geliyor pazarlar rengarenk olmaya başlıyor.Artık sebze meyva da yaz kış birbirine girmiş olsa da her mevsimin ürününün tadının kendine özel olduğuna inanırım ben...
Taze fasulyede yazı hatırlatan sebzelerdendir.Bu akşam sofralarımıza taze fasulye getirelim dedim..
 Buyrun tarifi şimdiden afiyet olsun...


MALZEMELER:

  • 1Kilo taze fasulye
  • 2 Kuru soğan
  • 2 Adet domates
  • Salça,tuz.şeker
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

YAPILIŞI:

Fasulyeler ayıklanır. Ortadan ikiye kırılır isterseniz ince incede kıyabilirsiniz, bol suda yıkanarak temiz suyun içinde bırakılır. Orta boy tencereye yıkanmış  taze fasulyeler konur. Ufak doğranmış soğan, domates konur. Yağ ve salça eklenir, tuz ve şeker ilavesiyle ocağa konur. 10-15 dakika kısık ateşte su ilave etmeden tahta kaşıkla karıştırılarak fasulyelerle domates soğanın iyice harmanlanması ve suyunu çekmesi beklenir. Sonra fasulyelerin üzerine bir parmak çıkılacak şekilde sıcak su eklenerek pişmeye bırakılır. Pişen fasulye yemeği söndürülür ve soğumaya bırakılır. 








Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...