20 Nisan 2013 Cumartesi

~~TUBA USULÜ KÜNEFE ~~

Merhaba arkadaşlar
Sizlere daha öncede söylemiştim.Şerbetli tatlı hiç yemem.Ama benim yememem eşime yada misafirlerime yapmayacağım anlamına gelmez. Restaurantlar da yemeye alışkın olduğunuz bu lezzeti evinizde de yapmanız için size çok pratik ve lezzetli bir tarif. Künefe konusunda gurme olduğunu düşündüğüm eşim bu tarife bayıldı.Hem hafif hem lezzetliymiş..Sınavdan geçtim sanırım.:)

MALZEMELER:

  • 250 Gr Kadayıf
  • 1 Kalıp Tuzsuz peynir
  • 1 Paket margarin
  • Süslemek için fıstık

ŞERBET İÇİN:

  • 3 Su bardağı Su
  • 3 Su bardağı Şeker
  • 1 Kaşık limon 


YAPILIŞI:

Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz.Şeker su ve limonu tencereye koyup şeker eriyinceye kadar pişiriyoruz.Şerbet kıvamı alınca altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.Eğer katı olursa su ekleyebilirsiniz.
Daha sonra bir tavada yağımızın yarısını eritip, tel kadayıfın üstüne döküyoruz ve harmanlıyoruz.Kadayıfı parçalara ayırıp tel tel yapıyoruz.Yuvarlak bir tavaya biraz yağ sürüp hazırladığımız kadayıfın yarısını tavaya yerleştiriyoruz ve bastırıyoruz.Ortasına tuzsuz peyniri parçalar halince koyuyoruz.Kalan diğer yarısını da peynirin üstüne kapatıp elimizle iyice  bastırıyoruz.Genelde künefe tepsisinde yapılır ama normal evlerde çok bulunmadığı için tava çok mantıklı olacaktır.Hazırladığımız künefeyi ocağın büyük gözünde çevire çevire pişiriyoruz.Altı iyice kızarınca tersini çevirip diğer yüzünü de kızartıyoruz..Pişen künefemizi sıcakken tavadan alıp üzerine ılık şerbeti döküyoruz. Fıstıkla da süsleyip servis yapıyoruz.Yağ ve şeker oranı zevkinize kalmıştır.Mutlaka ama mutlaka sıcakken servis yapın derim..





AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...