25 Nisan 2013 Perşembe

~~ KÜRDAN KEBABI ~~


Merhaba arkadaşlar
Bu günlerde haftasonu için büyük hazırlıklar peşindeyim.Meleklerim ,prenseslerimin erken doğum günü partisini hazırlıyorum..Tabi bu arada sizleri de unutmuyorum. Buyrun soframa...


MALZEMELER:

  • Yarım Kilo Kıyma(Biraz Yağlı)
  • 1 Soğan
  • Bayat ekmek 
  • Tuz,Karabiber,Pul biber
  • Maydanoz
  • 4 Adet orta boy patlıcan
  • Salça
  • 2 Domates
  • 3 Sivri biber
  • Kürdan

YAPILIŞI:

Öncelikle köftemizi hazırlıyoruz.Soğanı ve ekmeği robotta çekiyoruz.Kıyma, soğan, ekmek, tuz, karabiber, pul biber ve maydanozu karıştırıyoruz şekillendiriyoruz.Hazırladığımız köfteleri kızartıyoruz.Kızaran köfteleri bir kenara alıyoruz.Patlıcanları uzunlamasına ince dilimler halinde kesiyoruz. Onları da yağda kızartıyoruz.Peçetede bekletip fazla yağını alıyoruz.Daha sonra 2 dilim patlıcanı artı şeklinde üst üste koyuyoruz ortasına bir köfte koyup bohça gibi kapatıyoruz.Üstüne bir parça domates ince bir parça biber koyup kürdan saplıyoruz.Fırın kabına diziyoruz.Daha sonra salçayı sulandırıp hazırladığımız patlıcanların üstüne döküyoruz.Fırında biraz pişiriyoruz.Fırında çok kalmamasına dikkat edin çünkü malzemeler zaten pişmiştir.Biber ve domates kızarınca servise hazırdır..



AFİYET OLSUN...

2 yorum:

Bademle Buduk dedi ki...

hani bunun kürdanı :)

TUBA'NIN SOFRASI dedi ki...

Domatesin altında, domatesi üstüne sapladım diye görünmüyor:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...