6 Nisan 2013 Cumartesi

~~ TUBA USULÜ PATLICAN KEBABI ~~


Merhaba arkadaşlar
Patlıcan kebabını kebapçılarda yemişizdir hep ..Ben evde yiyen şanslı insanlardanım. Melek annem fırında pişirmesine rağmen mangal tadında pişirir.Eşimle haftasonları severek yediğimiz bir yemektir.Tabi kalabalıkla yapılınca tadı bambaşka oluyor..Mutlaka denemenizi tavsiye ederim..

MALZEMELER:

  • 1O Adet patlıcan
  • 3 Domates
  • 1,5 kg Kıyma
  • Tuz, yağ

YAPILIŞI:

Kıymayı tuz ve yağ ile biraz yoğuruyoruz.Kıymanın yağlı olmasına özen gösterin.Pişerken eriyecektir.Patlıcanları 3 parmak genişliğinde kesiyoruz.Daha sonra köfte şeklinde bir kıyma bir patlıcan tepsiye diziyoruz. Domateslere de 3 yarık açıp aralarına kıymayı koyuyoruz.Üzerine sıvı yağ ekliyoruz.
Fırında atıyoruz.Çatalla pişmesini kontrol edebilirsiniz.Zaten etler iyice pişip küçülmeye başlayınca pişmiş demektir. Lavaş, köz biber,soğan ve ayranla yenmesi tavsiye olunur.

NOT: Tarif 10 kişiliktir.İsterseniz borcam da daha azda yapabilirsiniz.



 AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...