8 Nisan 2013 Pazartesi

~~ TUBA'CA TÜRK USULÜ SUSHİ ~~

Günaydın arkadaşlar
Serin bir pazartesi gününden herkese merhabalar.Bu sene yaz gelemedi ..Tam bahar oldu diyoruz , yağmur yağıyor tam güneş açtı diyoruz, fırtına çıkıyor..Ama hala umutluyum..
Gelelim bugün ki soframızdaki lezzete.Misafirlerinizi şaşırtacağınız bir aperatif. Herkes çiğ balık ve yosundan dolayı sushi yi yemez.Ben ikisini de yiyenlerdenim.Yemiyorlar diyede bu görüntüden, tattan mahrum kalmak olmaz dedim.Türk usulü sushi yapmak düşüncesi beni cezbetti..Eminim ki herkes evinde olan malzemelerle çok kolay bir şekilde yapacaktır...

MALZEMELER:

  • Pirinç
  • Yağ tuz
  • Kıvırcık yada pazı
  • Havuç
  • Salatalık
  • Domates
  • Pastırma
  • Fındık
  • Çörekotu
  • Pul biber


YAPILIŞI:

Öncelikle pirinçlerle normal pilav yapıyoruz ama daha sulusunu.. Eğer benim gibi pilavı tane tane yapacağım diye uğraşırsanız, sonrasında da birbirine tutturacağım diye uğraşırsınız...Pilavı soğumaya bırakıyoruz.Kıvırcıkların büyük olanlarını yumuşaması için sıcak suda biraz bekletiyoruz .Bu sayede rengi de koyulaşıp yosun görüntüsüne daha yakın oluyor..İsteğe göre, ister kıvırcık ister pazı kullanın. Ama pazılar daha güzel şekil veriyor bilginize...Salatalık ve havuçları kalem şeklinde kesiyoruz.Domatesi soyup bölüyoruz.Hazırladığımız malzemelerle yapımına geçiyoruz.
1.Çeşit: Pilavı elinizde sıkım yapıyorsunuz, üzerine domates veya pastırmayı ekliyorsunuz. 
2.Çeşit: Streç filmi seriyoruz.Üzerine önce kıvırcığı sonra pilav koyuyoruz, ortasına havuç yada salatalık koyup rulo yapıyoruz. 2 parmak kalınlığında kesiyoruz. Streç filmi çıkarıyoruz.
3.Çeşit: Streç filmi seriyoruz.Üzerine rondodan geçmiş fındığı döküyoruz pilavı da üstüne koyup rulo yapıyoruz.2 parmak kalınlığında kesiyoruz. Streç filmi çıkarıyoruz.Bu türünü kırmızı biber yada çörek otuyla da yapabilirsiniz.Soya sosuyla servis yapabilirsiniz.





AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...