12 Nisan 2013 Cuma

~~ volkANtrikot


Merhaba arkadaşlar
Evimizin en special yemeği.Soframızın eşsiz lezzeti. Yapımı çok ustalık isteyen, lezzeti buna değen sonunda mutfağı temizlemesi en az 1 saatinizi alan kusursuz bir yemek..Damakta bıraktığı tadı anlatamam yaşamanız lazım..Eşimle bu eti ilk denediğimizde komşular yangın var sanacak diye ödüm kopmuştu..Sonradan ustalaştık tabi:)Bu konuda eşimi tek geçiyorum .Eve antrikot almışsak volkim o akşam mutfaktadır.

MALZEMELER:

  • 1 Dilim antrikot (2 parmak kalınlığında)
  • Sarımsak
  • Kekik
  • Tuz
  • Karabiber
  • Tereyağı , sıvıyağ

YAPILIŞI:

Öncelikle antrikotumuzun önüne arkasına tuz ve kararbiber döküyoruz.Fırınımızı 180 derece açıp iyice ısınmasını bekliyoruz.Tavaya sıvı yağ koyup ısıtıp etimizin 1 dk önü bir dk arkasını pişiriyoruz.Bu sırada tava sıcak diye çok duman çıkacaktır korkmayın derim:):) Pişen etimizi 2 dk tabakta bekletiyoruz ve iyice kızmış fırında 5 dk pişiriyoruz.Çıkardığımız eti tavaya tekrar koyuyoruz.Sarımsak ve tereyağı tavanın kenarına koyup ısıtmaya başlıyoruz tereyağı eridikçe bir kaşık yardımıyla etin üstüne döküyoruz.Sosla iyice özdeşleşen etimiz sofraya gelmeye hazır..

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...