14 Mayıs 2013 Salı

~~ SAÇ TAVA ~~

 Merhaba arkadaşlar
Bitanecik eşimin bana almış olduğu hediyeyi kullandım..Tabi birlikte girdik mutfağa..Başladık saç tava yapmaya..Valla değme restaurantlara taş çıkardık.. Yada birlikte sevgiyle yapmamızın vermiş olduğu tat bize bunu hissettirdi..


MALZEMELER:

  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • 1 Adet soğan
  • 3 Sivri biber
  • 2 Domates
  • Kekik
  • Yağ
  • Sarımsak
  • Tuz Karabiber Pul biber

YAPILIŞI:

Sacımızı tüpe koyuyoruz içine yağı koyup iyice ısıtıyoruz.Kuş başı etlerimizi saca atıyoruz.Et çok önemli arkadaşlar bildiğiniz kasaplardan sakın şaşırmayın..Ben kasabıma çok güvendiğim için gözüm kapalı alıyorum eti.Hem yumuşacık hem çok lezzetli oluyor.Etlerimizi saç tavada yüksek ateşte çevirerek pişiriyoruz.Etler iyice pişince sırasıyla soğanı biberi ve domatesi ufak ufak doğrayıp tavamıza koyuyoruz.Kekik, pul biber, karabiber, tuz ve sarımsağı da ekleyip kapağını kapatıp malzemeler pişince altını kapatıyoruz.


AFİYET OLSUN....

2 yorum:

selma tamer dedi ki...

ahh olsada yesek eline saglik

TUBA'NIN SOFRASI dedi ki...

ÇOK TEŞEKKÜRLER SELMA TAMER...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...