19 Temmuz 2013 Cuma

~~ ET SUYUNA ÇORBA ~~


Merhaba arkadaşlar
Sofralarımızın olmasa olmazıdır çorbalar.Kışın mis gibi tüten dumanı içimizi ısıtır.Çocukları büyütmek için annelerin tür bakımından şaheserler yarattığı yiyecek Akşamcıları kendine getiren mideyi rahatlatan besin.,Uzun yolculuklarda akşamın olmazsa olmazıdır.Ramazanda midemize giren sıcacık bir kase çorba bizi yemeğe hazırlamak için en güzel şeydir.Bizim gibi et seven bir aile iseniz bu çorba tam size göre deneyin mutlaka..


MALZEMELER:


  • Yarım kilo kuşbaşı (kuzu yada dana)
  • 1 kg ilikli kuzu kemiği
  • 3 kaşık un
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 Soğan
  • 2 Diş sarımsak(isteğe bağlı)
  • Tuz
  • 6 bardak su

YAPILIŞI:

Tencereye suyu,tuzu,kuşbaşı etleri ve ilikli kuzu kemiklerini ve 4 parçaya böldüğümüz soğanı alıyoruz.Etler iyice pişip kemikler iliklerini bırakana kadar 1,30-2 saat haşlıyoruz,..Ayrı bir tencerede tereyağını eritiyoruz.Üzerine unu koyuyoruz biraz kavurup yavaş yavaş et suyunu katıyoruz.Et suyunu tamamen üzerine ekledikten sonra kuşbaşı etleri tencereye koyuyoruz.2 diş sarımsağı da ekleyip bir iki taşım kaynatıyoruz.Çorbamız servise hazırdır.İsterseniz yoğurt ve sirkeyle servis edebilirsiniz.İşkembe çorbası tadını veriyor.


Arkadaşlar bu çorba özellikle çocuklar için çok faydalı bir çorba bilginiz olsun.Doktorlar çocuk gelişimi için ilikli kuzu kemiğini çok tavsiye ediyor.Biz kardeşlerimin çocuklarında hep onu kullandık.Benim koca bebek de onlardan eksik kalır mı..Bir kez tadını aldı diye bizim evin olmazsa olmaz çorbası oldu...Ben suyu fazla kaynatıp kaplara koyup buzluğa atıyorum.Sonra çorba yapacağım zaman çıkarıp kullanıyorum. Pilav yada yemeklere de katabilirsiniz.Süper tat veriyor.




AFİYET OLSUN...

2 yorum:

Turuncu Tatlar dedi ki...

eline sağlık tuğbacım hayırlı iftarlar..

TUBA'NIN SOFRASI dedi ki...

Çok teşekkürler turuncu tatlar.Ne mutlu bana ki böyle güzel insanlardan böyle güzel sözler duyuyorum... Hayırlı nice iftarlara

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...