15 Temmuz 2013 Pazartesi

~~ TUBA USULÜ ÇÖKERTME KEBABI ~~


Merhaba arkadaşlar
Ramazan sofralarına özel, güzel bir kebap tarifiyle karşınızdayım.Kebap denince akla doğu gelir ama bu sefer bodrum yöresinden bir kebap denedim.Umarım sizlerde beğenirsiniz.

MALZEMELER:

  • Yarım kilo antrikot,kuşbaşı yada kıyma
  • 5 Orta boy patates
  • 1 Adet soğan
  • Tuz 
  • Karabiber
  • Kekik
  • Sıvıyağ
  • 1 Kase yoğurt
  • 2 Diş sarımsak

YAPILIŞI:

Öncelikle patatesleri soyup rendenin büyük kısmıyla rendeliyoruz.Eğer vaktiniz varsa minik minik de doğrayabilirsiniz. Sıvıyağ da patatesleri kızartıp peçete üstünde fazla yağını alıyoruz.
Ben evde kıyma vardı diye kıyma ile yaptım.İsteğe göre kıyma kuşbaşı yada antrikot ile yapılabilir.Tavaya biraz yağ alıyoruz.Minik doğradığımız soğanları atıyoruz, üzerine kıyma kekik tuz ve karabiberi alıp kavuruyoruz.Etimizde hazır.
Bir kasede yoğurt tuz ve ezilmiş sarımsağı karıştırıyoruz..
Servis tabağına önce kızarttığımız patatesleri alıyoruz.Üzerine sarımsaklı yoğurdu koyuyoruz.En üstede kavurduğumuz kıymayı koyup servis yapıyoruz.




AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...