3 Eylül 2013 Salı

~~ FIRINDA LEVREK ~~


 Merhaba arkadaşlar
Bugünler ana haberlerin baş konusu balık sezonu açıldı.Tabi balık sezonu açılmışken balık yapmamak olmaz değil mi. Volkimle alışveriş yaparken markette daha yeni gelmiş taze taze levrek gördük.Bizimki usta balıkçıdır :) .Her balığı beğenmez .İlla kendi tuttuğu gibi olacaktır. Neyse ki bunları çok beğendi.Aldık 2 levreğimizi geldik evimize.Levrek çok lezzetli ama pullarını temizlemesi çok zahmetli bir balık. Allah tan Volkim temizledi de temizlemesine ben karışmadım:)Temizlemesi ondan pişirmesi benden mükemmel bir balık oldu.Benim gibi titiz olan bayanlara duyurulur. Ne ev koktu, ne bir yer battı çok pratik ve rahat hazırlanıyor..

 MALZEMELER :

  • 2 Adet Levrek
  • 1 Limon
  • 1 Soğan
  • 1 Tutam maydanoz
  • Zeytinyağı
  • Tuz

YAPILIŞI:

Levreklerin pullarını ve içini temizliyoruz,yıkıyoruz.Üstlerine çizikler atıyoruz.Yağlı kağıda yatırıyoruz.Ortasına halka kestiğimiz soğan limon ve maydanozları koyuyoruz, tuz döküyoruz.En üstüne de zeytinyağı döküyoruz.Kapatıp fırına atıyoruz. 200 derecede 20-25 dk pişiriyoruz.Et kılçıktan ayrılıyorsa pişmiş demektir.


                                                                 
                                                             AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...