1 Eylül 2013 Pazar

~~ OĞLAK KEBABI ~~

 Merhaba arkadaşlar
Resimleri ancak yükleme fırsatı buldum. Bugün ki misafirlerimi de uğurladıktan sonra geldim blogumun başıma.Sizlerle yaptığım en özel yemeklerimi paylaşmaya.Bunların başında da oğlak kebabım geliyor.Çok maharet isteyen ama bir o kadarda lezzetli bir yemek.Bu yemeği yapmak için önce güzel bir oğlak eti bulmak şart. İstanbul da nerede satılır bilmiyorum ama bize sağolsun arkadaşlarımız köyden kestirip getirmiş.

 MALZEMELER:


  • 1 Kg oğlak eti
  • 2 Patetes
  • 3 Kuru soğan
  • 5 6 Sivri biber
  • Sarımsak
  • Tereyağı,kekik
  • Tuz,su

 YAPILIŞI:

Arkadaşlar öncelikle oğlakları, 1 kuru soğanı tencereye alıyoruz üzerine oldukça su ekliyoruz.Tuzunu da koyup haşlamaya bırakıyoruz.2 saat haşladığımız etimizi sudan çıkarıyoruz.Suyunu kaselere koyup buzluğa atabiliriz.Daha önceki yayınlarımda bahsettiğim gibi et suyuna çorba yapabiliriz.Patatesleri soyup yuvarlak doğruyoruz.Soğanları halka kesiyoruz. Biberleri  3 4 e bölüyoruz.Oğlağı,patatesi,soğanı,biberi fırın kabına koyuyoruz.Üzerine biraz yağ döküp 200 derece fırına atıyoruz.Bir tavaya tereyağı koyup eritiyoruz.Üzerine kekik ve sarımsağı ekleyip biraz soteliyoruz. Fırında pişen yemeğimizin üzerinde gezdiriyoruz.Patatesler pişince yemeğimiz hazırdır. 

AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...