31 Ekim 2013 Perşembe

~~ ETLİ YAPRAK SARMA ~~

 Merhaba arkadaşlar
Benim sayfamda olmazsa olmazdı yaprak sarması.Canım ablamla bayramda sırf kuzular seviyor diye sabahın köründe sarma sardık. Nuray da sarmaya yetişince ortaya bu tenceremiz çıktı.Sarma bayramın, özel günlerin olmazsa olmazıdır.Hele de lezzeti yerindeyse ohh mis.Bizim aile 2 ye bölünür zeytinyağlı sevenler, etli sevenler melek annem hangimize yetişeceğini şaşırırdı kadın.Ben zeytinyağlıcıyım. Onuda en kısa zamanda kendi kurduğum yapraklarım ile yapacağım. Çok söze gerek yok aslında buyrun tarifi konuşsun.

 MALZEMELER:


  • 1 Demet salamura yada taze yaprak
  • 300 gram kıyma
  • 1 bardak pirinç
  • 1 büyük soğan
  • salça
  • pulbiber
  • karabiber
  • tuz

YAPILIŞI:

Eğer yapraklar salamura ise sadece yıkamanız yeterlidir.Yok değil taze yaprak ise üzerine sıcak su koyup biraz bekletiyoruz.Bir kaseye önce kıymayı koyuyoruz.Üzerine pirinci, rendelenmiş yada minik minik doğranmış soğanları,salça,karabiber,pulbiber ve tuz ekliyoruz. Yaprağınız salamura ise tuz fazla koymayın çünkü yaprak zaten tuzludur.Tüm malzemeleri yoğuruyoruz.Hazır olan harcımızdan biraz alıp yaprağa koyup sarıyoruz.Yaprakların saplarını tencerenin altına koyuyoruz ki dipleri yapışmasın.Tüm yaprakları sardıktan sonra tencereye diziyoruz.Üzerine gelecek kadar su koyup pişiriyoruz.Bayram koşturmasından pişmiş halini çekemedim.Kısmetse zeytinyağlıda çekerim.Bu arada bir püf nokta vereyim.Eğer etli yapıyor iseniz çok sıkı sarmayın.Çünkü pirinçler şişer patlayabilir.Daha gevşek sarın.



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...