28 Ekim 2013 Pazartesi

~~ TAVUKLU BEZELYE ~~

 Merhaba arkadaşlar
Evet ara ara paylaşımlar bulunuyor olsam da aklım hep benim için özel olan blogumda..Eğer isterseniz beni facebook (Tuba'nın Sofrası)yada instagram (tubacnbk) dan  takip edebilirsiniz. Kışın artık tamamen geldiği bu günlerde yazdan buzluğuma koyduğum bezelyelerim den bir poşet çıkarıp dalından toplanmış gibi taptaze bir yemek yaptım.Sizlerde denerseniz ne kadar doğal ve lezzetli olduğunu göreceksiniz.

MALZEMELER:

  • 2 Bardak bezelye
  • Yarım kilo kuşbaşı tavuk
  • 1 orta boy soğan
  • 2 orta boy havuç
  • 1 büyük boy patates
  • 1 kaşık salça
  • 1.5 bardak su
  • tuz,karabiber, sıvıyağ

YAPILIŞI:

 Tenceremize sıvıyağımızı koyuyoruz üzerine tavukları atıp kavurmaya başlıyoruz.Soğanları ufak ufak doğrayıp tencerime ekliyoruz.Salçayı da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Patates ve havuçları küp küp doğrayıp tencereye koyuyoruz.En son bezelye su tuz ve karabiberi de koyup pişmeye bırakıyoruz.Patates ve havuçlar pişince yemeğimiz hazırdır.



Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...