3 Kasım 2013 Pazar

~~ ÇİĞKÖFTE ~~

 Merhaba arkadaşlar
2 Yıllık evliliğim boyunca kütüğümde ne kadar Edirneli yazsa da anne babadan Urfalıyım.Bir urfalı olarak da Çigköfte yapmazsam olmazdı.Kasım ayına bu mükemmel tat ile başlayalım derim.Geçen gün evde otururken canım ekşili birşeyler isteyince sıvadım kolları girdim mutfağa.Sonuş doya doya yedim.Yanındakiler ne derseniz.Urfa yöresine özgü kıyma diye bir meze var.Oda çiğköfteyi yaparken bir kısmını çorba gibi yapıyoruz.İçine bolca limon koyuyoruz.Ekşi severlere şiddetle tavsiye edilir.

 MALZEMELER:


  • 2 Bardak köftelik bulgur
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı isot
  • tuz
  • karabiber
  • kuru soğan
  • maydanoz taze soğan
  • sıvıyağ

YAPILIŞI: 

Taze soğan ve maydanozu çok ufak doğruyoruz.Geniş bir tepsiye biraz derin olması lazım Bulgur,salça,biber,tuz karabiber ve minik minik doğradığımız soğanları koyuyoruz yavaş yavaş su alarak yoğurmaya başlıyoruz.Ara sıra su alıp yarım saate yakın yoğuruyoruz.Daha sonra taze soğan ve maydanozu da alıp yoğurmaya devam ediyoruz.Sıvı yağı çok az ısıtıp çiğköftemize ekliyoruz.Hazır olan çiğköfteyi sıkım sıkım yapıp servis yapıyoruz.Yanında kıvırcık roka limon domatesle servis yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...