27 Şubat 2013 Çarşamba

~~ YILSONU YEMEĞİMİZ 2013 ~~

                        


MERHABAAA
Hep yılbaşı yemeğinde sofra kuracak değiliz ya. Bende yılsonu yemeğimizin de bir anlamı olsun istedim.Pazar günü minik bir sofra kurdum.Soframız tam kurulmamışken bir fotoğraf çektim. İyiki de çekmişim.masaya geldiğimde bizim paşa mumları üfle başla yemeğe:) Bize bir gün değil her gün özel...

MENÜMÜZ:

  • Kremalı mantar çorbası
  • Baharatlı patates
  • Tuba usulü fajita
  • Yoğurtlu biber



~~ HAMUR KIZARTMASI ~~

                            


Yine bir merhabaa...
Arkadaşlar hep sağlıklı, yağsız şeyler olacak değil ya. Evimde sürekli yağsız kızartma makinası kullanıyorum çokda memnunum. Ama arasıra böyle lezzetlerden de mahrum kalmamak lazım. Geçen gün melek annemde kaldım.Sabah kahvaltı hazırlamış birde hamur kızartmış .Yok anne ben yemim derken, bir tane almak gaffında bulundum. Allahım o nasıl tat , 3 taneyi nasıl yediğimi ben bile hatırlamıyorum.Bu kadar mı lezzetli olur? bu kadar mı tatlı olur?Bana çocukluğumu hatırlattı...Hepinize arasırada olsa tavsiyemdir.

Tarifi derseniz :) annemden en kısa zamanda alıp ekleyeceğim.Ama fırından aldığınız hamura birazcık şeker katarsanız da aynı tadı alırsınız...
AFİYET OLSUN...

~~ DAVET SOFRASI 2013 ~~

                             



Merhaba arkadaşlar
Bir davet soframla daha sizlerleyim. İnsan can dostları geleceği zaman ne yapacağını şaşırır. En güzel sofraları önlerine sermek ister, en güzel yemeklerini yapmak ister.Buda o sofralarım dan birisi.Umarım beğenirsiniz.


MENÜMÜZ:






AFİYET OLSUN.....

26 Şubat 2013 Salı

~~ MEYVA TABAĞI ~~

                            


Merhaba arkadaşlar
Eşim akşam atıştırmalık birşeyler isteyince, açtım dolabı çıkardım meyvaları ..Birazda süslü olsun istedim.Güneşin yüzünü gösterdiği bu güzel günlerde gökkuşağı gibi bir tabakla karşınızdayım.

 Bu arada fotoğrafın arka fonunda volkimin bana sevgililer gününde aldığı duvar kağıdı var:)Eğer kendi başınıza yapacaksanız iyi düşünün derim. Kağıtlar tam biterken ustalaştık ama, 2 gün boyunca her yerimiz tutuk gezdik. Buna değdi mi?  kesinlikle evet.Belki ufak şeylerle mutlu olabilen biriyim ama dünyaları verselerdi o gün gibi mutlu olmazdım herhalde:):)


AFİYET OLSUN....

24 Şubat 2013 Pazar

~~ VOLKİM BEĞENDİ ~~

                                


Kurtarıcı yemeklerimden biriyle karşınızdayım.Hem şık hem lezzetli bir o kadarda benim yapışımla basittir. 
Hemen tarife geçeyim.Aslında kuşbaşı et ile yapılır .Ama kıymayla daha hızlı oluyor diye, ben işten döndüğümde kıymayı tercih ediyorum.Etin pişme süresi daha uzun oluyor çünkü..Bu arada Hünkar beğenir mi? bilmiyorum ama Volkim gerçek den beğendi:):)


MALZEMELER:

  • Yarım kilo et (ister kıyma,ister kuşbaşı)
  • 8 adet orta boy patlıcan
  • 2 Su bardağı yoğurt
  • 1 adet kuru soğan
  • 3- 4 sivri biber
  • Salça
  • Tuz,karabiber
  • Sıvı yağ
  • Sarımsak


YAPILIŞI:

Patlıcanlarımızı ve biberlerimizi közlüyoruz. Patlıcanlar közlenirken bir tavada, minik minik doğradığımız soğanları yağda biraz kavuruyoruz.Üzerine kıymayı tuz ve karabiberi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.Pişen kıymaya salçayı da ekleyip biraz daha pişirdikten sonra kapatıyoruz.
Közlenen patlıcanları soyuyoruz.Robotta biraz çekiyoruz.(İsterseniz kaşarda ekleyebilirsiniz, bu zevkinize kalmıştır).Hazırladığımız patlıcanı yayvan bir tabağa alıyoruz .Üzerine sarımsaklı yoğurt yapıp döküyoruz.Pişirdiğimiz eti de üzerine koyuyoruz. Közlediğimiz biberle servis yapıyoruz.



AFİYET OLSUN...


~~ MİNİ İFTAR SOFRAMIZ 2012~~

                        



Bugünlerde mümkün olduğunca bütün resimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum..Önceki fotolarımı, haftasonlarını, yaptığım davetlerimi ,gezilerimi ekliyorum.Bu yayınım da hazırlamış olduğum eski sofralarımdan birini paylaşıyorum. 2012 ramazan ayı ,eski demek de dogru olmaz aslında zaten evliliğim şunun şurasında 9 ay oldu:):)O sırada ev kurmak eşyalar düzene girmek derken ancak ancak tam davet diyebileceğim sofralarımı kuruyorum:)Bu soframız iş sonrası kurulmuş eşimle bana hazırladığım iftar sofram. Birçok iftar yemeği vermiş olmama rağmen hiçbirini resimlemediğimi sitemi kurduktan sonra farkettim.. Kısmet olursa bu ramazanda bir çok soframla sizlerle olacağım.


Bu özel günler bana hep mutluluk vermiştir. Huzuru paylaşımı sevgiyi bana hatırlatıyor. Büyük yemek sofraları , kalabalık sohbetleri,mis gibi pide kokan fırınları ,paylaşımı gösterir bu günler.


MENÜMÜZ:


.Allah gönlünüzden sevgiyi sofranızda bereketi eksik etmesin .. Sofralarınız paylaştıkça çoğalsın.

~~ ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR ~~


Fark ettim ki bazı besinlere çok ön yargılı davranıyoruz.Enginarda bunların başında geliyor.Bundan 1 yıl önce ağzıma sürmediğim bu besini şu anda severek yiyorum.Zeytinyağlı enginar tam bir sağlık deposu. 
Daha önceki yazılarımda da paylaştığım gibi çalışan bir insan olduğum için herşeyi pratikleştirerek yapıyorum. Tadlarını da beğenince size sunuyorum. Enginarı da pratikleştirip hazır garnitürle yapıyorum.



Malzemeler:



  • 6adet enginar (ben soyulmuş suda bekleyenlerden alıyorum)
  • 1 adet soğan
  • 1 adet limon
  • 1 kavanoz garnitür (her markette var)
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 6 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Dereotu.

Hazırlanışı:


Soğanı minik minik doğrayın,Geniş bir tencerede biraz zeytinyağ ile kavurun,Enginarı poşette suyuyla verirler. Sudan çıkarıp yıkayıp tencereye koyuyoruz . Yüzleri alta gelecek şekilde üzerine limonu döküyoruz.Suyu tuzu ve şekeri de ekleyip ,Kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirin. Garnitürün suyunu döküp, pişmesine 5 dk kala tencereye ekleyelim. Enginarla birlikte pişirip özdeşleştiriyoruz.Altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.Garnitürü enginarların üzerine dolduruyoruz.servis yaparken dereotuyla süsleyip servis yapıyoruz. Bir gece önceden yaparsanız soğuyup daha lezzetli oluyor.

AFİYET OLSUN..




~~ BALIK SOFRASI ~~


Merhaba Arkadaşlar
Bugün bloguma biraz geç geldim. Sabah uyandım elektrikler yok. Hava süper.Bizde attık kendimizi dışarıya.Hava öyle güzeldi ki evde oturmak ayıp olurdu:).. 
Dışarı çıkmışken bir balık yememek de olmazdı.

Bakırköy de sürekli gittiğimiz balıkçıda aldık soluğu..
Bu sefer benim kurduğum olmasa da ,soframızdakiler öyle lezzetliydiki sizlerle de paylaşmak istedim.

Menümüz: çupra ,hamsi ızgara,tereyağlı karides,karidesli salata,mısır ekmeği,balık çorbası




~~ FİNCANDA TEL KADAYIF ~~

                  


Şerbetli tatlı yemediğimi daha önceki yayınlarımda belirtmiştim. Ama ben yemeyeceğim diyede gelen konukları bu güzel tattan mahrum bırakmak olmaz sanırım. Fincanda kadayıf porsiyonluk olduğu için bana çok mantıklı geldi. Misafirlerime de şık bir sunum yapmak istedim.


MALZEMELER:




  • 500 gr kadayıf 
  • 120 gr tereyağı 
  • 150 gr dövülmüş ceviz 


Şerbet için; 
  • 3 su bardağı şeker 
  • 3 su bardağı su
  •  1,5 çorba kaşığı limon suyu


YAPILIŞI:

İlk önce şerbeti yapalım ki tatlımız pişene kadar şerbetimiz soğusun. Kadayıfları tel tel ayrılacak hale getirip sonra da eritilmiş ılık tereyağ ile her yeri yağlanacak şekilde karıştırıyoruz. Cevizlerimizi robottan geçiriyoruz. Bu şekli verebilmek için ben çok küçük olmayan orta büyüklükte bir fincan kullandım. Kadayıftan bir tutam alıp fincanın dibine yerleştirdim ve ortası çukur kalacak şekilde sıkıştırdım. Sonra ortasındaki çukura bolca ceviz koyarak bir tutam daha kadayıfla kapattım ve onu da sıkıştırdıktan sonra ters çevirdim.Üzerlerine birer parçada tereyağı ekledim ki tat versin. Hepsini bu şekilde dizdikten sonra, iyice kızarana kadar 170C de pişirdim.En son olarak kadayıf sıcak şerbetimiz ılık şekilde üzerine iyice yedirerek çekmeye bıraktım.Tatlım hazır oldu:) 


Afiyet şeker olsun....


23 Şubat 2013 Cumartesi

~~ HIZLI KAHVALTI SOFRAMIZ ~~

                      

Merhabalar
Kahvaltı bizim evin vazgeçilmezidir. Eşim her sabah kahvaltı eden birisidir. Bende bir poğaçayla sabahı geçiştirenlerdenim . Onun düzeni bozulmasın diye evlendiğimiz günden beri her sabah ondan yarım saat önce kalkar kahvaltısını hazırlarım.
Daha önce bir çok kahvaltı daveti vermeme rağmen hiç birini fotoğraflamak aklıma gelmemişti.Kısmetse bundan sonrakileri fotoğraflayıp sizlerle paylaşırım.
Bu yazımda da eşime eşlik ettiğim koşturmacalı sabah kahvaltılarımız dan birini sizlerle paylaşıyorum. Umarım beğenirsiniz.




~~ KALPLİ ET KÖFTE ~~

                               

Merhaba arkadaşlar
Size özel bir köfte tarifi vermek istedim. Özel günlerinizde çok şık bir sunum. 

MALZEMELER:
  • Yarım Kilo Kıyma(Biraz Yağlı)
  • 1 Soğan
  • Bayat ekmek yada kepek ekmek(ben genelde kepek kullanıyorum)
  • Tuz,Karabiber,Pul biber
  • Maydanoz
YAPILIŞI:
Soğanı ve ekmeği robotta çekiyoruz.Kıyma, soğan, ekmek, tuz, karabiber, pul biber ve maydanozu karıştırıyoruz kalp şeklinde kalıpla şekillendiriyoruz.Kızartma şekli size kalmış . İster ızgarada, ister tavada yağda. İsterseniz de benim gibi yağsız kızartma makinasında pişirin.Çok lezzetli ve sağlıklı oluyor.

NOT: Ben köfteleri hafta sonu hazırlayıp buzluğa koyuyorum.İşe giderken dolabın üstüne koyup, akşama gelince pişiriyorum.





~~ DİŞ BUĞDAYI ~~

                                   

Günaydınnnn .. Gününüz aydın ömrünüz güzel olsun...
Kuzey Toprak'ın dişi çıktığında ablama ve bebeğime bir sürpriz yapmak istedim. Sıvadım kollarımı .Özel günlerimizde pastalarımızı yaptırdığım bir pastane var. Çalışmalarına hayran olduğum . Büyük diş pastasımı yaptırsam diye düşünürken kişiye özel olsun istedim. Tekli pastalar hazırlattım. Ayrıca diş kurabiyeleri yaptırdım. Hazırlıklarımı da tamamlayınca aldım herşeyi gittim. Görünce hem şok oldular, hem çok mutlu:):)


 

MENÜMÜZ:





Aceleyle çok çeşit yapamasam da çok güzel bir diş buğdayı oldu.Ayrıca o günden birer anı kalsın diye magnetler aldım. Üzerine kuzey beyin ismini ve tarihi yazdım .Buzdolabımda asılıdır..





~~ ÖZEL CUPCAKELER ~~

                               

                 


Günaydın arkadaşlar
Bu güzel haftasonuna tatlı başlayalım. Bir cupcake denememle daha sizlerleyim...
Umarım beğenirsiniz.


MALZEMELER:

  • Top kek
  • Krem şanti
  • Süt
  • Süslemek için malzemeler(mum,alt)

YAPILIŞI:

Arkadaşlar isterseniz keki kendinizde yapabilirsiniz ama benim gibi bir sabah karar verip yarım saat içinde tamamlamanız gerekiyor ise, alın size en pratik yolu..Marketten topkeklerimizi alıyoruz. Süt ve krem şantiyi blender ile iyice çırpıyoruz.Krem şantimizi sıkacağımıza koyup keklerin üzerine şekil vererek koyuyoruz.Sıkacağınız yoksa bir poşetin köşesine bant yapıştırın ve ucunu kesin . Krem şantiyi içine koyup aynı işlemi yapabilirsiniz..Biz bayanlarda çare tükenmez:)Üzerini süslemek ise size kalmış...Ben mum ve Eminönünden aldığım altlıklarımla süsledim... 

AFİYET OLSUN....

22 Şubat 2013 Cuma

~~ ET SOTE ~~

                                         


Merhaba arkadaşlar
Yorucu, koşturmacalı bir günün ardından evimdeyim, sizlerleyim .Öyle büyük indirimler vardı ki bunları kaçırmak istemedim doğrusu:).Bir tarif eklemeden günümü kapatmak olmazdı. 
Gelelim yemeğimize..

MALZEMELER:

  • 1 Kg Kuşbaşı et
  • 1 Kuru soğan
  • Tuz,Salça

YAPILIŞI:

Arkadaşlar bu yemek için herşeyden önce et çok önemlidir. Bu konuda şanslıyım çünkü, kasabım öyle iyiki et seçme konusunda çok titiz davranıyor.Bazen iyisi olsun diye beni 2 gün bekletebiliyor. Benimde ona güvenim sonsuz olduğu için dediğinde gider alırım..

Soğanlarımızı minik minik doğruyoruz..Etimizi soğan, 3 bardak su ve biraz tuz ile haşlıyoruz..Etlerimiz suyunu iyice çekmeye başlayınca yumuşamasını kontrol ediyoruz. Yumuşamış etlerimize yağ ve salça ekleyip biraz daha pişiriyoruz. Sulu istersek dibinde biraz bırakıyoruz istemez isek iyice kızartıyoruz.
Not:İsterseniz domates ve biberli olarak da yapabilirsiniz.. Onu yaparken salça eklediğimiz zaman domates ve biberi de ekleyerek yapıyoruz.

AFİYET OLSUN..


21 Şubat 2013 Perşembe

~~ YALANCI İŞKEMBE ÇORBASI ~~

                     


Merhaba arkadaşlar 
Bu soğuk günlerde sıcacık bir çorbayla içimizi ısıtalım. Sakatat yemeyen ben işkembe çorbasını hep merak etmişimdir hepde özenirdim . Ama bir türlüde yiyemiyorum. Bende buna farklı bir çözüm buldum..Bu çorbayı ister bir akşam davetinde ,ister bir çilingir sofrası ardından içebilirsiniz....



MALZEMELER:


  • 2 Adet Tavuk budu
  • 2 Yemek kaşığı un
  • 3 Yemek kaşığı tereyağı
  • 3 Diş sarımsak
  • 1 Soğan
  • Sirke

YAPILIŞI:

Soğanı 5-6 parçaya ayırıyoruz Tavukları ve soğanı geniş bir tencereye koyuyoruz..Üzerine tencerenin yarısına gelecek kadar su ve biraz tuz ekleyip tavuklar pişene kadar iyice kaynatıyoruz.Tavuklar pişince sudan alıp didikliyoruz. Soğanları da sudan çıkarıyoruz. Unu ve tereyağını ayrı bir tencerede 3-4 dakika kavuruyoruz.Unu ,çorbanın sevdiğiniz kıvamına göre azaltıp çoğaltabilirsiniz. Ben biraz sulu sevdiğim için 2 kaşığı tercih ediyorum.Kavurduğumuz yağ ve una yavaş yavaş tavuk suyunu ekliyoruz , bir yandan da karıştırıyoruz ki topak olmasın....İyice birbiriyle özdeşen çorbaya didiklediğimiz tavuk parçaları ve 3 diş sarımsağı ekliyoruz biraz kaynatıyoruz... Çorbayı servis ederken yanında tereyağı sirke ve sarımsaklı yoğurtla sunarsanız.. İsteyen tercihine göre çorbasına ekleyebilir.
AFİYET OLSUNNN..



20 Şubat 2013 Çarşamba

~~ AİLEME DAVET SOFRAM~~

                           


Merhaba arkadaşlar
Bir davet soframla daha karşınızdayım..SU ve EYLÜL hanımın teşrifiyle sofram şenlendi.. Annem-babam, abim-yengem , ablam-eniştem , Su ve Eylül bizdeydi .. 


MENÜM:


AFİYET OLSUNNNN...




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...