27 Nisan 2013 Cumartesi

~~ KÜŞLEME ~~


Merhaba arkadaşlar
Geçenlerde Bağcılar tarafında bir işimiz vardı.Karnımız acıktığı için nerede otursak derken yolda bir lokanta gözüme takıldı. İsmi de küşlemeci. İlk defa duymuştum adını.Eşime deneyelim mi dedim girdik içeri.Menüye bakarken ilk sayfada 3 çeşit et vardı hangisini seçsek diye düşünürken kararımızı verdik .Volkime sen bir çeşit, ben bir çeşit alayım da iki taneyi de tatmış olalım dedim.Garson geldi bu ikisini istiyoruz derken garson demez mi o 3 çeşit birlikte diye oldukça şaşırdım. Fiyatına göre çok fazla göründü gözüme.Menüdekileri hemen sayayım: Kıyma (Adanaya benzer bir et) ,Şiş,Küşleme(Kuzunun sırt bölgesinden),Acılı Salata,Patlıcan biber közleme,İçecek..Bir menü almaya karar verdik bol bol yemiş olduk.Ya menünün fazlalığından ya eşimin fazla aç olmamasından kaynaklanıyor sanırım :)Etin tarifi mümkün değil.Onca yerde gezmiş görmüş tatmış biri olarak bayıldım.Et ağzınızda dağılıyor.Sos damağınıza mükemmel bir tat bırakıyor.Buna uyacak en güzel söz "Anlatılmaz Yaşanır"





NOT:Yemekten fotoğraf çekmeye fırsatım olmadığı için fotoğrafladığım kadarıyla paylaştım:)

25 Nisan 2013 Perşembe

~~ MERCİMEK ÇORBASI ~~


Merhaba arkadaşlar
Mercimek çorbası olmazsa olmazdı soframda.Her zamanki gibi pratikliğimle iş başındaydım. Tarif mi kolay tat derseniz süper...

MALZEMELER:

  • 1 Bardak kırmızı mercimek
  • 5 Su bardağı et suyu
  • 1 Adet soğan
  • Tuz

YAPILIŞI:

Mercimeği yıkıyoruz.Suyunu süzüp bir tencereye alıyoruz.Önceden hazırladığımız et suyunu üzerine döküyoruz.1 adet soğanı 4 e bölüp tencereye ekliyoruz.Tuzunu da ilave edip mercimekler dağılıp yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.Pişen çorbamızı kapatıp robotla çırpıyoruz.Üzerinde köpük olursa bir kaşık yardımıyla ayırıyoruz.Arkadaşlar isterseniz yağda ekleyebilirsiniz  bu köpük oluşmasını engeller ama ben et suyunda kendiliğinden yağ bulunduğu için ekstradan eklemiyorum.



NOT:Arkadaşlar ben et suyunu evde hazırlıyorum. Daha önceki yayınlarımda da bahsettiğim gibi ilikli kuzu kemiği alıp bir soğanla 2 saat haşlıyorum.Kaplara ayırıp buzluğa koyuyorum.Yemeklerimde yada çorbalarım da kullanacağım zaman buzluktan çıkarıp çözülmesini bekliyorum çözülen et suyunu gönül rahatlığıyla yemeklerimde kullanıyorum.Eğer et suyunuz yok ise et bulyon da kullanabilirsiniz.

AFİYET OLSUN..

~~ KÜRDAN KEBABI ~~


Merhaba arkadaşlar
Bu günlerde haftasonu için büyük hazırlıklar peşindeyim.Meleklerim ,prenseslerimin erken doğum günü partisini hazırlıyorum..Tabi bu arada sizleri de unutmuyorum. Buyrun soframa...


MALZEMELER:

  • Yarım Kilo Kıyma(Biraz Yağlı)
  • 1 Soğan
  • Bayat ekmek 
  • Tuz,Karabiber,Pul biber
  • Maydanoz
  • 4 Adet orta boy patlıcan
  • Salça
  • 2 Domates
  • 3 Sivri biber
  • Kürdan

YAPILIŞI:

Öncelikle köftemizi hazırlıyoruz.Soğanı ve ekmeği robotta çekiyoruz.Kıyma, soğan, ekmek, tuz, karabiber, pul biber ve maydanozu karıştırıyoruz şekillendiriyoruz.Hazırladığımız köfteleri kızartıyoruz.Kızaran köfteleri bir kenara alıyoruz.Patlıcanları uzunlamasına ince dilimler halinde kesiyoruz. Onları da yağda kızartıyoruz.Peçetede bekletip fazla yağını alıyoruz.Daha sonra 2 dilim patlıcanı artı şeklinde üst üste koyuyoruz ortasına bir köfte koyup bohça gibi kapatıyoruz.Üstüne bir parça domates ince bir parça biber koyup kürdan saplıyoruz.Fırın kabına diziyoruz.Daha sonra salçayı sulandırıp hazırladığımız patlıcanların üstüne döküyoruz.Fırında biraz pişiriyoruz.Fırında çok kalmamasına dikkat edin çünkü malzemeler zaten pişmiştir.Biber ve domates kızarınca servise hazırdır..



AFİYET OLSUN...

21 Nisan 2013 Pazar

~~ KAHVALTININ SULTANI ~~


Merhaba arkadaşlar
Pazar kahvaltılarına ayrı bir tat katmak isterseniz buyrun...

MALZEMELER:

  • 3 Domates
  • 5 Sivri biber
  • 2 Diş sarımsak
  • Zeytinyağı

YAPILIŞI:

Domates biber ve sarımsakları ufak ufak doğruyoruz.Tavaya önce yağ koyup üzerine sırasıyla biber sarımsak ve domatesleri atıyoruz.Biberler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.Sabah kahvaltılarında yada makarna sosu olarak servis yapabilirsiniz..




AFİYET OLSUN...

~~ KELEBEKLİ BAHAR KAHVALTIMIZ~~

Günaydın günaydın günaydın
Gününüz aydın ömrünüz güzel olsun..Bahar gelmemekte dirense de, ben evime baharı getirmekte kararlıyım.Pembeli çiçekli kelebekli tv karşısındaki geleneksel kahvaltı keyfimiz havalar güzelleşene kadar devam edecek sanırım.Tarife gerek yok buyrun soframıza...







20 Nisan 2013 Cumartesi

~~ HALLEYLİ PASTA ~~


Merhaba arkadaşlar
Yayınlarıma bugünlerde ara vermiş olsam da acısını çıkarmaya çalışıyorum.Yaklaşık bir yıldır tiroid rahatsızlığım çıktı, yemek yemesem de çok kilo almıştım.İlaç tedavisine başladım bir ömür kullanacakmışım. Şimdi değerlerimi normale çevirdik.. Hastalıktan dolayı aldığım kiloları vermem lazım diye doktor kontrolünde çok sıkı bir diyete girdim. Diyette olduğum için tatlı şeker içecek tuz hayatımdan çıktı. Sizlere misafirlerime özel olarak yaptığım halleyli pastamı sunuyorum.

MALZEMELER:

  • 1 Paket halley
  • 1 Paket 3 dk puding
  • Yarım lt süt

YAPILIŞI:

Pudingi bir kaba döküyoruz sütü üzerine ekliyoruz.3 dk robotla çırpıyoruz.Arkadaşlar ben 3 dk pudingi çok sevdiğim için onu kullanıyorum hem çok pratik oluyor, hem kıvamı çok güzel oluyor.İsterseniz pudingi evde hazırlayabilirsiniz.Bir kaba bir sıra puding bir sıra halley olacak şekilde diziyoruz.Pastayı kolay çıkarabileceğiniz bir kap olursa rahat edersiniz.İster buzlukta donduruyoruz ister dolapta iyice soğutuyoruz.Soğuyan pastamızı çıkarıp istediğimiz şekilde süslüyoruz.Ben çikolata ve hindistan ceviziyle süslemeyi tercih ettim.

AFİYET OLSUN..

~~TUBA USULÜ KÜNEFE ~~

Merhaba arkadaşlar
Sizlere daha öncede söylemiştim.Şerbetli tatlı hiç yemem.Ama benim yememem eşime yada misafirlerime yapmayacağım anlamına gelmez. Restaurantlar da yemeye alışkın olduğunuz bu lezzeti evinizde de yapmanız için size çok pratik ve lezzetli bir tarif. Künefe konusunda gurme olduğunu düşündüğüm eşim bu tarife bayıldı.Hem hafif hem lezzetliymiş..Sınavdan geçtim sanırım.:)

MALZEMELER:

  • 250 Gr Kadayıf
  • 1 Kalıp Tuzsuz peynir
  • 1 Paket margarin
  • Süslemek için fıstık

ŞERBET İÇİN:

  • 3 Su bardağı Su
  • 3 Su bardağı Şeker
  • 1 Kaşık limon 


YAPILIŞI:

Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz.Şeker su ve limonu tencereye koyup şeker eriyinceye kadar pişiriyoruz.Şerbet kıvamı alınca altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.Eğer katı olursa su ekleyebilirsiniz.
Daha sonra bir tavada yağımızın yarısını eritip, tel kadayıfın üstüne döküyoruz ve harmanlıyoruz.Kadayıfı parçalara ayırıp tel tel yapıyoruz.Yuvarlak bir tavaya biraz yağ sürüp hazırladığımız kadayıfın yarısını tavaya yerleştiriyoruz ve bastırıyoruz.Ortasına tuzsuz peyniri parçalar halince koyuyoruz.Kalan diğer yarısını da peynirin üstüne kapatıp elimizle iyice  bastırıyoruz.Genelde künefe tepsisinde yapılır ama normal evlerde çok bulunmadığı için tava çok mantıklı olacaktır.Hazırladığımız künefeyi ocağın büyük gözünde çevire çevire pişiriyoruz.Altı iyice kızarınca tersini çevirip diğer yüzünü de kızartıyoruz..Pişen künefemizi sıcakken tavadan alıp üzerine ılık şerbeti döküyoruz. Fıstıkla da süsleyip servis yapıyoruz.Yağ ve şeker oranı zevkinize kalmıştır.Mutlaka ama mutlaka sıcakken servis yapın derim..





AFİYET OLSUN....

18 Nisan 2013 Perşembe

~~ KEKİKLİ TAVUK ~~

 Merhabaaaaaaaaaaa
Biliyorum bugünlerde blogumda çok fazla sizlerle birlikte olamıyorum..İş hayat koşturmacası çok yoğun olunca yemekleri genelde melek annemde yer oldum.Bende yemekleri önce kendim deneyip pişirmeden sizlerin karşısına sunmadığım için sizlerin karşısına seyrek çıkıyorum.Tavuk sever biri olarak; hem basit hem lezzetli bir tavuk tarifiyle karşınızdayım.

MALZEMELER:

  • Kemiksiz tavuk but 6 parça
  • Kekik
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yağ

YAPILIŞI:

Tavukları bir kasede kekik tuz karabiber ile harmanlıyoruz.Tencereye biraz yağ koyup tavukları atıyoruz.Kapağını yarım kapatıyoruz.Tavuklar önce suyunu bırakacak sonra suyu iyice çekince kızarmaya başlayacaktır.İyice kızarınca yemeğimiz hazırdır.



AFİYET OLSUN..

14 Nisan 2013 Pazar

~~ ARPACIK SOĞANLI ET SOTE ~~


Günaydın arkadaşlar
Bu akşam ne pişireceğim diye düşünüyorsanız buyrun size güzel bir tarif..

MALZEMELER:

  • 1 Kg kuşbaşı et
  • 1 Kg arpacık soğan
  • Tereyağı
  • Tuz
  • Kekik
  • Karabiber
  • Sıvıyağ

YAPILIŞI:

Tenceremizde etleri yağ ile sotelemeye başlıyoruz.İçine tuz, karabiber ve kekik ile yarım bardak su koyup etler iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz.Arpacık soğanlarımızı ayrı bir kapta yağ tuz ve karabiber ile biraz pişiriyoruz.Pişirdiğimiz suyunu iyice çekmiş etlerimize soğanlar ve biraz tereyağı ekleyip 5 dk daha pişiriyoruz.
Yemeğimiz hazır.



AFİYET OLSUN..

12 Nisan 2013 Cuma

~~ volkANtrikot


Merhaba arkadaşlar
Evimizin en special yemeği.Soframızın eşsiz lezzeti. Yapımı çok ustalık isteyen, lezzeti buna değen sonunda mutfağı temizlemesi en az 1 saatinizi alan kusursuz bir yemek..Damakta bıraktığı tadı anlatamam yaşamanız lazım..Eşimle bu eti ilk denediğimizde komşular yangın var sanacak diye ödüm kopmuştu..Sonradan ustalaştık tabi:)Bu konuda eşimi tek geçiyorum .Eve antrikot almışsak volkim o akşam mutfaktadır.

MALZEMELER:

  • 1 Dilim antrikot (2 parmak kalınlığında)
  • Sarımsak
  • Kekik
  • Tuz
  • Karabiber
  • Tereyağı , sıvıyağ

YAPILIŞI:

Öncelikle antrikotumuzun önüne arkasına tuz ve kararbiber döküyoruz.Fırınımızı 180 derece açıp iyice ısınmasını bekliyoruz.Tavaya sıvı yağ koyup ısıtıp etimizin 1 dk önü bir dk arkasını pişiriyoruz.Bu sırada tava sıcak diye çok duman çıkacaktır korkmayın derim:):) Pişen etimizi 2 dk tabakta bekletiyoruz ve iyice kızmış fırında 5 dk pişiriyoruz.Çıkardığımız eti tavaya tekrar koyuyoruz.Sarımsak ve tereyağı tavanın kenarına koyup ısıtmaya başlıyoruz tereyağı eridikçe bir kaşık yardımıyla etin üstüne döküyoruz.Sosla iyice özdeşleşen etimiz sofraya gelmeye hazır..

AFİYET OLSUN...

11 Nisan 2013 Perşembe

~~ DOĞUM GÜNÜ PASTASI ~~

Merhaba arkadaşlar
Eşimin doğum gününde bu pastanın resmini sizlerle paylaşmıştım fakat tarifini vermemiştim.Akşam eve geldikten sonra yarım saat içinde koşturarak, hem eşime çaktırmamak hem biran önce yapmak için oldukça çaba harcadığım pastam sizlerle..Umarım böyle güzel günlerimiz hep olur...İyiki varsın, iyiki eşimsin..


MALZEMELER:

  • 1 Paket hazır kek
  • Yarım lt süt
  • 1 paket 3 dakika puding
  • 3 muz
  • 15-20 çilek
  • Yarım bardak ceviz.

YAPILIŞI:

Öncelikle süt ve pudingi krema haline getiriyoruz.Çilekleri ve muzları dilimliyoruz.Kekin ilk katına biraz süt döküp puding sürüyoruz.Üzerine çilek, muz ve ister robottan geçmiş ister parça parça ceviz koyuyoruz. 2.katı kapatıp yine aynı işlemi uyguluyoruz.Son katıda kapatıp pudingle üzerini sıvayıp süsleme işlemine geçiyoruz..Sizlerle son zamanlarda şeker hamuruna olan merakımı paylaşmıştım.Ben süsleme mi şeker hamuru ile yaptım.Siz dilediğiniz şekilde yapabilirsiniz. Süslemesi tamamen hayal gücünüze bağlı.

NOT: Arkadaşlar biz iki kişi olduğumuz için keki oval ufak bir kapla kestim.Vermiş olduğum tarifin yarısıyla yaptım.Sizlerde kişi sayısına göre aynı işlemi uygulayabilirsiniz.

                                   
                                                                     AFİYET OLSUN..

~~ TUBA'LI PARFE ~~


Merhaba arkadaşlar
Yoğun günlerim olanca hızıyla devam ediyor.Her yere yetişmeye çalışıyorum.Bu yoğunluk da güzel takipçilerim için elimden geldiğince pratik ve güzel şeyler yapma çabasındayım.
Geçen gün elimde eşim için yaptığım pastanın kekinin kullanmadığım yarısı kalmıştı. Artmış bu malzemem ile bir tatlı yapmaya karar verdim.Yaptım bitirdim ortaya doğaçlama güzel birşey çıktı. Parfeye çok benziyordu. Ama siz siz olun benim gibi havalar tam ısınmadan bu tatlıyı yapmayın..Sonra bir hafta sesiniz kısık, sessiz film edasında etrafta gezersiniz.Aman dikkat edin..

MALZEMELER:

  • 1 Paket 3 dakikalardan ( yada puding )
  • Yarım lt süt
  • Yarım paket hazır kek (yada bir paket bisküvi)

YAPILIŞI:

3 Dakikanın üzerine sütü döküp robotla 3 dk çırpıyoruz.Krema kıvamını alıyor. Keklerimizi ufalıyoruz.Bir kasede kek ve pudingi karıştırıyoruz.Yağlı kağıda döküp şekil veriyoruz.Derin dondurucuda en az 3 saat bekletiyoruz.Donmuş parfemizi çıkarıp fıstıkla servis yapıyoruz.

NOT: Eğer evde bisküvi varsa kek yerine bisküviyi kullanabiliriz.3 Dakika yerine hazır puding yada kendi yaptığınız pudingi koyabilirsiniz.Bu vermiş olduğum tarif en kolayıdır.





AFİYET OLSUN...

9 Nisan 2013 Salı

~~ ETLİ KURU FASULYE~~


Merhaba arkadaşlar
Söz verdiğim gibi sizlerle mümkün olduğunca paylaşımlarda bulunmaya çalışıyorum.Tabi hem çalış, hem hazırla ,hem yayınla olunca üstüne birde hastalık biraz zorlanmıyor değilim.Genellikle pratik ve şık sunumlarımı sizlerle paylaşmaya özen gösteriyorum.Ama bu zor yemekleri yapmaktan kaçtığım anlamına gelmez tabi. Kurufasulye çoğu insanın severek yediği bir yemektir, özellikle erkeklerin.Tabi bu durumda soframı ondan mahrum bırakmak olmazdı. Buyrun tarifi , malzemeler için alışveriş yaparken evde turşu yok ise almayı sakın unutmayın derim..

MALZEMELER:

  • 2 Bardak kuru fasulye
  • 2 Adet soğan
  • 1 Kilo kuzu kuşbaşı
  • 3-4 sivri biber
  • Yağ,tuz,salça

YAPILIŞI:

Fasulyeleri bir gece önceden suya koyup bekletiyoruz.Ertesi gün suyunu süzüp haşlıyoruz.Biraz yumuşayınca altını kapatıyoruz.Bir tencereye yağ koyuyoruz.Üzerine minik minik doğradığımız soğanları ve salçayı ekleyip kavurmaya başlıyoruz. Kuşbaşı etleri de ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.Üzerine ufak ufak doğradığımız biberleri ekliyoruz.Biraz kavurup fasulyeleri tencereye alıyoruz üzerine 2 parmak geçecek şekilde su koyup pişirmeye bırakıyoruz.Su ve tuz oranı isteğinize bağlıdır.. Fasulye ve etler pişince yemeğiniz hazır demektir.
Benim melek annem fasulyeleri hiç haşlamadan düdüklü tencerede yapar .Ama ben düdüklü tencere kullanmaya cesaret edemiyorum.
Eğer isterseniz pastırmalı yada sucuklu da yapılabilir müthiş lezzetleri var..


AFİYET OLSUN...



8 Nisan 2013 Pazartesi

~♥~ MUZUN SÜTE AŞKI ~♥~

Merhaba arkadaşlar
Sütlü tatlılara olan merakım bana değişik tasarımlar yaptırıyor.Süt ile muzun yakıştığını düşünenlerdenim.Bu aşkı bir tatlıyla pekiştirmek isteyince ortaya çıkan mükemmel bir tat oldu.Şiddetle tavsiye edilir.

 

MALZEMELER:

  • 1 Lt süt
  • 1,5 Su bardağı un
  • 1,5 Su bardağı şeker
  • 125 Gr margarin
  • 1 paket vanilya
  • Muz (2 adet)

YAPILIŞI:

Margarini büyük bir tencereye alıp eritiyoruz. Üzerine unu koyup biraz karıştırıyoruz. Daha sonra sütü yavaş yavaş karıştırarak ekliyoruz ki topak olmasın.Üzerine şekeri de ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.Kaynamaya başlayınca vanilyayı ekliyoruz biraz pişirip altını kapatıyoruz. Mikserle 6 7 dk çırpıyoruz ...Hazır olan muhallebiyi yağlı kağıda döküyoruz, buz dolabına atıyoruz.Soğuyan tatlımızı çıkarıp ortasına muzu koyup rulo yapıyoruz ve dilimliyoruz.




AFİYET OLSUN.

~~ TUBA'CA TÜRK USULÜ SUSHİ ~~

Günaydın arkadaşlar
Serin bir pazartesi gününden herkese merhabalar.Bu sene yaz gelemedi ..Tam bahar oldu diyoruz , yağmur yağıyor tam güneş açtı diyoruz, fırtına çıkıyor..Ama hala umutluyum..
Gelelim bugün ki soframızdaki lezzete.Misafirlerinizi şaşırtacağınız bir aperatif. Herkes çiğ balık ve yosundan dolayı sushi yi yemez.Ben ikisini de yiyenlerdenim.Yemiyorlar diyede bu görüntüden, tattan mahrum kalmak olmaz dedim.Türk usulü sushi yapmak düşüncesi beni cezbetti..Eminim ki herkes evinde olan malzemelerle çok kolay bir şekilde yapacaktır...

MALZEMELER:

  • Pirinç
  • Yağ tuz
  • Kıvırcık yada pazı
  • Havuç
  • Salatalık
  • Domates
  • Pastırma
  • Fındık
  • Çörekotu
  • Pul biber


YAPILIŞI:

Öncelikle pirinçlerle normal pilav yapıyoruz ama daha sulusunu.. Eğer benim gibi pilavı tane tane yapacağım diye uğraşırsanız, sonrasında da birbirine tutturacağım diye uğraşırsınız...Pilavı soğumaya bırakıyoruz.Kıvırcıkların büyük olanlarını yumuşaması için sıcak suda biraz bekletiyoruz .Bu sayede rengi de koyulaşıp yosun görüntüsüne daha yakın oluyor..İsteğe göre, ister kıvırcık ister pazı kullanın. Ama pazılar daha güzel şekil veriyor bilginize...Salatalık ve havuçları kalem şeklinde kesiyoruz.Domatesi soyup bölüyoruz.Hazırladığımız malzemelerle yapımına geçiyoruz.
1.Çeşit: Pilavı elinizde sıkım yapıyorsunuz, üzerine domates veya pastırmayı ekliyorsunuz. 
2.Çeşit: Streç filmi seriyoruz.Üzerine önce kıvırcığı sonra pilav koyuyoruz, ortasına havuç yada salatalık koyup rulo yapıyoruz. 2 parmak kalınlığında kesiyoruz. Streç filmi çıkarıyoruz.
3.Çeşit: Streç filmi seriyoruz.Üzerine rondodan geçmiş fındığı döküyoruz pilavı da üstüne koyup rulo yapıyoruz.2 parmak kalınlığında kesiyoruz. Streç filmi çıkarıyoruz.Bu türünü kırmızı biber yada çörek otuyla da yapabilirsiniz.Soya sosuyla servis yapabilirsiniz.





AFİYET OLSUN..

6 Nisan 2013 Cumartesi

~~ TUBA USULÜ PATLICAN KEBABI ~~


Merhaba arkadaşlar
Patlıcan kebabını kebapçılarda yemişizdir hep ..Ben evde yiyen şanslı insanlardanım. Melek annem fırında pişirmesine rağmen mangal tadında pişirir.Eşimle haftasonları severek yediğimiz bir yemektir.Tabi kalabalıkla yapılınca tadı bambaşka oluyor..Mutlaka denemenizi tavsiye ederim..

MALZEMELER:

  • 1O Adet patlıcan
  • 3 Domates
  • 1,5 kg Kıyma
  • Tuz, yağ

YAPILIŞI:

Kıymayı tuz ve yağ ile biraz yoğuruyoruz.Kıymanın yağlı olmasına özen gösterin.Pişerken eriyecektir.Patlıcanları 3 parmak genişliğinde kesiyoruz.Daha sonra köfte şeklinde bir kıyma bir patlıcan tepsiye diziyoruz. Domateslere de 3 yarık açıp aralarına kıymayı koyuyoruz.Üzerine sıvı yağ ekliyoruz.
Fırında atıyoruz.Çatalla pişmesini kontrol edebilirsiniz.Zaten etler iyice pişip küçülmeye başlayınca pişmiş demektir. Lavaş, köz biber,soğan ve ayranla yenmesi tavsiye olunur.

NOT: Tarif 10 kişiliktir.İsterseniz borcam da daha azda yapabilirsiniz.



 AFİYET OLSUN...

5 Nisan 2013 Cuma

~~ TUBA'CA ANALI KIZLI ~~

Merhaba arkadaşlar
Kış bitti ama çorbasız olmuyor ,sofralara çok yakışıyor .Geçen gün içli köfteden artan hamuru ne yapsam diye düşünürken doğaçlama birşey çıttı ortaya ...Sonradan çorbalara bakarken baktım ki içli köfteyi de atsam içine analı kızlı oluyormuş..Ben içli köfteden koymadım ufak ufak toplarla yaptım ..Bizimkide analı kızlı olmasada anası kaçmış analı kızlı oldu :):)Haydi buyrun tarifee..

 MALZEMELER:

  • 1 Su bardağı köftelik bulgur
  • 1 Yemek kaşığı kıyma
  • 1 Yumurta
  • Salça pul biber karabiber tuz yağ
  • Maydanoz

YAPILIŞI:

Bulguru ıslatıp yarım saat bekliyoruz.Şişmiş bulgurumuza kıyma yumurta tuz salça karabiber pulbiberi ekleyip iyice yoğuruyoruz.Elimizde misket büyüklüğünde toplar yapıyoruz. Kızlarımız hazır.
Bir tencereye önce 2 kaşık salça koyup yağ ile kavuruyoruz.Üzerine 5 bardak su ekliyoruz.Yaptığımız misket şeklindeki toplarımızı ekliyoruz.Tuz ve maydanozu ekleyip pişiriyoruz.Maydanozu eklemek size kalmış.. 


AFİYET OLSUN....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...