29 Temmuz 2013 Pazartesi

~~ SEBZELİ JULYEN ET ~~


MALZEMELER:

  • Yarım Kg julyen et
  • 1 Adet kuru soğan
  • 3 adet sivri biber
  • Tuz
  • Kekik
  • Karabiber
  • Sıvıyağ

YAPILIŞI:

Tavamızda de etleri yağ ile sotelemeye başlıyoruz. İçine tuz, karabiber, kekik koyup etler iyice yumuşayana kadar kısık ateşte kendi suyunda pişiriyoruz.Et yumuşamaya başlayınca ince doğradığımız biber ve soğanlar tencereye ekliyoruz.Et suyunu iyice çekip sebzelerle birlikte kızarmaya başlayınca yemeğimizin altını kapatıyoruz..





AFİYET OLSUN.

22 Temmuz 2013 Pazartesi

~~ İFTAR SOFRAMIZ 2013-3 ~~

 Merhaba arkadaşlar
Beni tanıyanlar beyaza olan hayranlığımı bilir.Temizliği, saflığı, iyiliği anımsatır bana.Dün akşam iftar soframı hazırlarken biraz farklılık yapayım istedim.Hem sizlere fikir olsun, hem bana değişiklik olsun diye.Resimlere bakarken de iyi ki yapmışım diyorum.Benim çok hoşuma gitti.Umarım sizlerde beğenirsiniz.

 MENÜMÜZ:











21 Temmuz 2013 Pazar

~~TUBA'NIN FISTIKLI ÇITIRI ~~

 Merhaba arkadaşlar
Tavuğu yoğurt ve fıstıkla hiç denediniz mi. Buyrun size kendi tarifim olan bir tavuk tarifi.Biraz atmasyon oldu ama gerçek den lezzetli oldu:):)Tam davetlere layık bir lezzet.İster beş çayında koyun yine yok deneceğini sanmıyorum.Şimdiden afiyet olsun..


MALZEMELER:

  • 4 Dilim şinitzel tavuk
  • 1 Paket çıtır pane harcı
  • 1 Yumurta
  • Sıvıyağ
  • Yoğurt
  • Sarımsak
  • Fıstık

YAPILIŞI:

Bir kaba harcı,bir kaba çırpılmış yumurtayı alıyoruz.Tavuklarımızı önce yumurtaya peşinden harca buluyoruz.Tencereye yağı koyup kızdırıyoruz.Tavukları koyup çevire çevire kızartıyoruz.Kızaran tavukları dilimliyoruz.Bir kasede sarımsaklı yoğurt yapıyoruz.Tavukların üzerine döküyoruz.En üstüne de fıstıkları döküp servis yapıyoruz.



~~ ÇOBAN SALATA ~~


Merhaba arkadaşlar
İftarda şöyle ekşili güzel bir çoban salataya kim hayır derki. Çok da geç kalmış sayılmazsınız.Son bir saatte neler çıkar o mutfaklardan neler...Hadi soframızı renklendirelim.



 MALZEMELER:

  • Domates
  • Sivri Biber
  • Salatalık
  • Kuru soğan
  • Sıvı Yağ
  • Limon
  • Tuz

YAPILIŞI:

Tüm malzemeleri iyice yıkayıp doğruyoruz.Doğradığımız tüm malzemelerin üstüne limon, sıvıyağ ,tuz ekleyip iyice harmanlıyoruz...



AFİYET OLSUN..

~~ İFTAR SOFRAMIZ 2013-2


Merhaba arkadaşlar
Cuma günü sevgili kocam dışarıda iftar yapacaktı.Bende kendime ufak birşeyler yaparım diye, bütün gün rahattım.Eve dönerken demez mi evde iftar yaparız işim iptal oldu.Ben tutuştum tabi..Hiçbir zaman onu sofrada tek çeşitle bırakmadım.Sağ olsun karpuz peynir yeriz desede benim içim rahat eder mi.Girdim markete el kol dolu döndüm tabi..İftara kalmış bir saatten daha az koşa koşa hazırladım sofrayı.Bir foto çektim derken ezan okundu.Çok şükür yetiştirdim.Kalan resimleri de eşim yemeğini yerken çektim:):)


MENÜMÜZ:






ALLAH'IM SEN OLMAYANLARA DA FAZLASIYLA VER..

20 Temmuz 2013 Cumartesi

~~ YEŞİL SALATA ~~

 MALZEMELER:


  • Kıvırcık salata
  • Domates
  • Sivri Biber
  • Salatalık
  • Kuru soğan
  • Havuç
  • Sıvı Yağ
  • Limon
  • Tuz

YAPILIŞI:

Tüm malzemeleri iyice yıkayıp doğruyoruz. Havuçları da rendeleyip üstüne ekliyoruz.Doğradığımız tüm malzemelerin üstüne limon, sıvıyağ ,tuz ekleyip iyice harmanlıyoruz...



AFİYET OLSUN..

~~ ÇITIR TAVUK ~~

 Merhaba arkadaşlar
Çalışan ve kocasını doyurmaya çalışan ben yine pratik ve lezzetli bir tavuk tarifiyle sizlerleyim...Umarım bu tariflerim benim gibi hem işe hem eve yetişmeye çalışan bayanlara bir nebzede olsa yardımcı oluyordur.

MALZEMELER:

  • 4 Dilim şinitzel tavuk
  • 1 Paket çıtır pane harcı
  • 1 Yumurta
  • Sıvıyağ

YAPILIŞI:

Bir kaba harcı,bir kaba çırpılmış yumurtayı alıyoruz.Tavuklarımızı önce yumurtaya peşinden harca buluyoruz.Tencereye yağı koyup kızdırıyoruz.Tavukları koyup çevire çevire kızartıyoruz.



AFİYET OLSUN....

~~ KREMALI MANTAR SOSLU SPAGETTİ ~~


Merhaba arkadaşlar
Krema ve mantar uyumunu sevenler için güzel ve pratik bir makarna tarifi.


 MALZEMELER:


  • Yarım Paket spagetti makarna
  • 1 Paket makarna sosu (kremalı-mantarlı)
  • Tuz,sıvıyağ,su

YAPILIŞI:

Tencereye yarısına gelecek kadar su koyuyoruz.İçine tuz ve sıvı yağ koyup kaynatıyoruz.Kaynayan suya makarnaları ekleyip makarna yumuşayana kadar pişiriyoruz.Ben paketin yarısını yada 1/3 ünü yapıyorum.Çünkü 2 kişiye çok fazla geliyor.Kalıncada lezzeti aynı olmuyor.Pişen makarnayı süzüyoruz.Bir tavaya 1 bardak su ile 1 paket kremalı mantarlı makarna sosunu ekliyoruz.Kaynayana kadar sürekli karıştırıyoruz.Hazır sosu tercih etmeyenler krema ve mantarla evde kendileri de sos hazırlayabilirler.Ama benim gibi çalışıp iftara yarım saat kala iftar hazırlayacaksanız bu paketler kurtarıcı oluyor.Pişen sosu makarnanın üzerine döküp iyice harmanlıyoruz.Makarnamız hazır.Sıcak tüketin derim soğuyunca hiç bir tadı kalmıyor.




AFİYET OLSUN..

19 Temmuz 2013 Cuma

~~ ET SUYUNA ÇORBA ~~


Merhaba arkadaşlar
Sofralarımızın olmasa olmazıdır çorbalar.Kışın mis gibi tüten dumanı içimizi ısıtır.Çocukları büyütmek için annelerin tür bakımından şaheserler yarattığı yiyecek Akşamcıları kendine getiren mideyi rahatlatan besin.,Uzun yolculuklarda akşamın olmazsa olmazıdır.Ramazanda midemize giren sıcacık bir kase çorba bizi yemeğe hazırlamak için en güzel şeydir.Bizim gibi et seven bir aile iseniz bu çorba tam size göre deneyin mutlaka..


MALZEMELER:


  • Yarım kilo kuşbaşı (kuzu yada dana)
  • 1 kg ilikli kuzu kemiği
  • 3 kaşık un
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 Soğan
  • 2 Diş sarımsak(isteğe bağlı)
  • Tuz
  • 6 bardak su

YAPILIŞI:

Tencereye suyu,tuzu,kuşbaşı etleri ve ilikli kuzu kemiklerini ve 4 parçaya böldüğümüz soğanı alıyoruz.Etler iyice pişip kemikler iliklerini bırakana kadar 1,30-2 saat haşlıyoruz,..Ayrı bir tencerede tereyağını eritiyoruz.Üzerine unu koyuyoruz biraz kavurup yavaş yavaş et suyunu katıyoruz.Et suyunu tamamen üzerine ekledikten sonra kuşbaşı etleri tencereye koyuyoruz.2 diş sarımsağı da ekleyip bir iki taşım kaynatıyoruz.Çorbamız servise hazırdır.İsterseniz yoğurt ve sirkeyle servis edebilirsiniz.İşkembe çorbası tadını veriyor.


Arkadaşlar bu çorba özellikle çocuklar için çok faydalı bir çorba bilginiz olsun.Doktorlar çocuk gelişimi için ilikli kuzu kemiğini çok tavsiye ediyor.Biz kardeşlerimin çocuklarında hep onu kullandık.Benim koca bebek de onlardan eksik kalır mı..Bir kez tadını aldı diye bizim evin olmazsa olmaz çorbası oldu...Ben suyu fazla kaynatıp kaplara koyup buzluğa atıyorum.Sonra çorba yapacağım zaman çıkarıp kullanıyorum. Pilav yada yemeklere de katabilirsiniz.Süper tat veriyor.




AFİYET OLSUN...

18 Temmuz 2013 Perşembe

~~İFTAR SOFRAMIZ 2013-1 ~~

Merhaba arkadaşlar
Ramazan bereketiyle geldi sofralarımıza.Can kocamla 2. ramazanımız.. Haftasonu eşimle kendime minik bir iftar sofrası kurdum.

Menümüz:







15 Temmuz 2013 Pazartesi

~~ TUBA USULÜ ÇÖKERTME KEBABI ~~


Merhaba arkadaşlar
Ramazan sofralarına özel, güzel bir kebap tarifiyle karşınızdayım.Kebap denince akla doğu gelir ama bu sefer bodrum yöresinden bir kebap denedim.Umarım sizlerde beğenirsiniz.

MALZEMELER:

  • Yarım kilo antrikot,kuşbaşı yada kıyma
  • 5 Orta boy patates
  • 1 Adet soğan
  • Tuz 
  • Karabiber
  • Kekik
  • Sıvıyağ
  • 1 Kase yoğurt
  • 2 Diş sarımsak

YAPILIŞI:

Öncelikle patatesleri soyup rendenin büyük kısmıyla rendeliyoruz.Eğer vaktiniz varsa minik minik de doğrayabilirsiniz. Sıvıyağ da patatesleri kızartıp peçete üstünde fazla yağını alıyoruz.
Ben evde kıyma vardı diye kıyma ile yaptım.İsteğe göre kıyma kuşbaşı yada antrikot ile yapılabilir.Tavaya biraz yağ alıyoruz.Minik doğradığımız soğanları atıyoruz, üzerine kıyma kekik tuz ve karabiberi alıp kavuruyoruz.Etimizde hazır.
Bir kasede yoğurt tuz ve ezilmiş sarımsağı karıştırıyoruz..
Servis tabağına önce kızarttığımız patatesleri alıyoruz.Üzerine sarımsaklı yoğurdu koyuyoruz.En üstede kavurduğumuz kıymayı koyup servis yapıyoruz.




AFİYET OLSUN....

14 Temmuz 2013 Pazar

~~ BARDAK MISIR ~~


Merhaba arkadaşlar
İftara saatler kala sizlerle güzel bir atıştırmalık paylaşayım dedim..Genelde dışarıda yemeye alışkın olduğunuz bu tadı evde denemeye ne dersiniz..

MALZEMELER:

  • Bir adet konserve mısır
  • Tuz
  • Karabiber
  • Tereyağı
  • Pul biber
  • Kekik

YAPILIŞI:

Mısırı süzüp bir tavaya alıyoruz.Üzerine su ekleyip kaynatıyoruz.Biraz pişince pişen mısırları süzüyoruz.Bir tavaya önce yağı alıp eriyoruz.Üzerine tuz karabiber pul biber ve kekik ekleyip sosumuzu hazırlıyoruz mısırları da ekleyip iyice harmanlıyoruz. Bardak mısırımız hazır..



AFİYET OLSUN...

6 Temmuz 2013 Cumartesi

~~ ETLİ KREP SARMA~~

 Merhaba arkadaşlar
Bu akşam özel bir yemekle karşınızdayım.Eşim ne kadar eti tek başına seviyor olsa da ara sıra farklılık yapmak lazım diye düşündüm.Şimdiden afiyet olsun..


MALZEMELER:

Et için:

  • Yarım Kg kuşbaşı et
  • 1 Adet kuru soğan
  • Tuz
  • Kekik
  • Karabiber
  • Sıvıyağ

Krep için:

  • 1 Bardak un
  • 1 Bardak su
  • Biraz tuz
  • 1 Yumurta
  • Biraz yağ

Sos için:

  • Sarımsak
  • Yoğurt
  • Sıvı yağ
  • Pul biber





YAPILIŞI:

Tenceremiz de etleri yağ ile sotelemeye başlıyoruz.İçine tuz, karabiber,4 parçaya böldüğümüz soğanları ve kekik ile yarım bardak su koyup etler iyice yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriyoruz..Yemeğimizin eti hazır.
Un su yumurta ve tuzu karıştırıyoruz.Teflon tavaya biraz yağ sürüyoruz.Bir kepçe krep hamuru tavaya döküp iki yüzünü de pişiriyoruz.Hazırladığımız kreplerden bir tanesini alıyoruz içine pişirdiğimiz etten doldurup hamuru kapatıyoruz.Başka bir tarafta bir kasede sarımsak ile yoğurdu karıştırıyoruz.Diğer bir tarafta ise yağa pul biberi koyup biraz kızdırıyoruz.Hazırladığımız krep i tabağa alıyoruz ,üzerine sarımsaklı yoğurt onun üstüne de kızmış olan biberli yağı ekleyip sunuma hazır hale getiriyoruz.Ben yaptığımda yoğurdum kalmamıştı diye yoğurtsuz yapmıştım.Sizinde isteğinize kalmış..




AFİYET OLSUN....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...