26 Eylül 2013 Perşembe

~~ HER SOFRAMIZ BİZE ÖZEL ~~


 İnsanın eşi canının yarısı, aldığı nefesi, gözündeki yaşı, yüzündeki tebessümüdür. Eşimle olan her soframda özel bir o kadarda güzeldir.Önemli olan masada ne olduğu değil karşınızda kimin oturduğudur..Eğer sevdiğiniz kişiyse bu isterseniz sadece ekmek yiyin sizden mutlusu olmaz...Benim her sofram özeldir çünkü o soframı özelleştiren eşim var.Volkim sen benim diğer yarımsın. Seni çokkk seviyorum..

MENÜMÜZ:

~~ TEK KİŞİLİK KAHVALTI SOFRAM ~~

Merhaba arkadaşlar
Beyaz seven ben bugünlerde daha renkli sofralar kuruyorum.Bu kötüye giden havalarda bir nebzede olsa içimiz açılsın diye.Eşim haftasonu çalıştığı zaman işlerimi bitirip kendime bir kahvaltı tabağı hazırladım.Ne kadar yalnız kahvaltı etmeyi sevmesem de....Tabi tv karşısında olmazsa da olmaz:):)


14 Eylül 2013 Cumartesi

~~ AYÇİÇEKLİ KAHVALTI SOFRAM ~~

 Merhaba arkadaşlar
Çiçeklere olan tutkumu bilmeyen kalmamıştır herhalde.Yoldaki çiçekçi abladan nedense hiç elim boş dönemiyorum.Görünce kocaman kocaman ayçiçeklerini benim soframda olmazsa olmaz dedim. Haftasonunu böyle süslemiş olduk.




13 Eylül 2013 Cuma

~~ DAVET SOFRAM 2013 EYLÜL (2) ~~

Merhaba arkadaşlar
Benim sofralarım her haftasonu kurulur. Güzel dostlar ,güzel insanlar gelir geçer.Sohbetler bol olur kahkahalar süsler masamızı ..Benim soframı dolduran çok güzel dostlarım var.Önemli olanda o sofrayı kurmak değil o sofrayı sevdiklerinle doldurmaktır.Yine öyle bir sofra.Derya, Sevda, Uğur, Kuzey Toprak. Seviyorum sizi.. 

Menümüz:





11 Eylül 2013 Çarşamba

~~ EV YAPIMI BİBER SALÇASI ~~

 Merhaba arkadaşlar
Artık sonbahar kendisini iyiden iyiye göstermeye başladı.Havalar soğuyor.Yağmurlar başlıyor. Haftasonu markete uğrayayım dedim.Her yerde turşuluk malzemeler ve kocaman kocaman kırmızı biberler dikkatimi çekti.Hemen kafamda şimşekler çaktı .. Zaten kırmızı biberi çok severim neden biber salçası yapmayayım dedim.Aldım biberleri geldim eve. İnternetten bir kaç araştırma sonucu yine en basit ve en lezzetli salçayı karşınıza çıkardım.Her yazımda da bahsettiğim gibi hem çalışıp hem ev hanımıysanız böyle pratik şeyler kurtarıcınız oluyor.Kahvaltılarda ve yemeklerde kullanabileceğiniz mükemmel bir tat..

 MALZEMELER:


  • 1 Kg kırmızı biber
  • 6-7 parça arnavut biberi
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Biraz kekik
  • Yarım bardak su
  • Zeytinyağı

 YAPILIŞI:

Önce biberleri yıkıyoruz.Sonra içlerini temizliyoruz.Biberleri parçalara ayırıp tencereye alıyoruz.Üzerine yarım bardak su,arnavut biberlerini (acı isteğinize göre adet artırabilirsiniz) ve yarım kaşık tuzu koyup pişmeye bırakıyoruz.İyice pişen biberlerin altını kapatıyoruz.El blendırı ile iyice parçalıyoruz.Ocağın altını tekrar açıyoruz.İçine kalan tuzu ve kekik ekleyip kavurmaya başlıyoruz.Tencere kapağını kapatmanızı tavsiye ederim yoksa her yer kıpkırmızı olur. Tuzu da fazla koymamızın nedeni bozulmasın diye.Kavurduğumuz salçamızı sıcakken kavanoza alıyoruz.Soğumaya bırakıyoruz.Üzerine zeytinyağını da koyup ağzını sıkıca kapatıyoruz.Soğuyan salçamızı buzdolabına koyup istediğimiz zaman kullanıyoruz.



AFİYET OLSUN....

8 Eylül 2013 Pazar

~~ BALIKLAR MANGALDA ADAPAZARI ~~

 Merhaba arkadaşlar
Güzel bir pazar günü,güzel dostlar,güzel bir mekan,güzel yemekler ohhhh daha ne olsun.Özgem, Sinan, Kadriye teyzem, Erol amcam  sagolsun. Bizleri mükemmel ağırladılar.Hayatımda böyle güzel dostlarım varken benim sırtım yere gelmez ki..Erol amcamın yaptığı balıklar.Kaptanımızın yaptığı mısırlar.Kadriye teyzemin kahvaltısı, Özgemin tüm masaları muhteşemdi.Resimler anlatıyor sanırım herşeyi. Deryoşum, Volkim bana da keyif yapması düştü:):)




~~ PAZAR KAHVALTIMIZ 2013 EYLÜL (2) ~~

 Merhaba arkadaşlar
Bir kahvaltı sofrasıyla yeniden merhaba.En sevdiğim öğündür kahvaltılar.Helede dostlarla ediliyorsa sohbetler uzar gider çay eşliğinde.Geçen cumartesi yayınladığım omletin fotografını gören çok yakın arkadaşımız tuba'nın (hamiledir kendisi) canı çekmiş..Eeee kıyar mıyım ben cumartesi akşamı aradım. Sabah bizdesiniz diye..Akşamdan puf poğaçanın hamurunu yoğurup dolaba attım.Sabah erkenden şekil verip fırına koydum..
Mis kokusuyla evi sarmaya başladığı anla çayın demlenip kokusunu yayması bir oldu. Misafirlerimiz de geldi.Hikmet,Tuba,Ecrin,Haydar,Gökçe soframıza neşe huzur bereket kattınız.. iyiki varsınız....Tuba sağolsun çiçekleriyle beni çok mutlu etti.Doğum günü haftama da denk gelmesiyle 2 kat mutlu oldum tabi:)







3 Eylül 2013 Salı

~~ BALIK SOFRAMIZ EYLÜL 2013 ~~


Merhaba arkadaşlar
Balığın tarifini o kadar anlatırken soframızı paylaşmamak olmazdı sanırım. Buyurun resimlerle soframız..





~~ FIRINDA LEVREK ~~


 Merhaba arkadaşlar
Bugünler ana haberlerin baş konusu balık sezonu açıldı.Tabi balık sezonu açılmışken balık yapmamak olmaz değil mi. Volkimle alışveriş yaparken markette daha yeni gelmiş taze taze levrek gördük.Bizimki usta balıkçıdır :) .Her balığı beğenmez .İlla kendi tuttuğu gibi olacaktır. Neyse ki bunları çok beğendi.Aldık 2 levreğimizi geldik evimize.Levrek çok lezzetli ama pullarını temizlemesi çok zahmetli bir balık. Allah tan Volkim temizledi de temizlemesine ben karışmadım:)Temizlemesi ondan pişirmesi benden mükemmel bir balık oldu.Benim gibi titiz olan bayanlara duyurulur. Ne ev koktu, ne bir yer battı çok pratik ve rahat hazırlanıyor..

 MALZEMELER :

  • 2 Adet Levrek
  • 1 Limon
  • 1 Soğan
  • 1 Tutam maydanoz
  • Zeytinyağı
  • Tuz

YAPILIŞI:

Levreklerin pullarını ve içini temizliyoruz,yıkıyoruz.Üstlerine çizikler atıyoruz.Yağlı kağıda yatırıyoruz.Ortasına halka kestiğimiz soğan limon ve maydanozları koyuyoruz, tuz döküyoruz.En üstüne de zeytinyağı döküyoruz.Kapatıp fırına atıyoruz. 200 derecede 20-25 dk pişiriyoruz.Et kılçıktan ayrılıyorsa pişmiş demektir.


                                                                 
                                                             AFİYET OLSUN..

2 Eylül 2013 Pazartesi

~~ PASTIRMALI OMLET ~~

 Merhaba arkadaşlar
Yarın sabah kahvaltı sofralarınızda deneyeceğiniz mükemmel bir tat.

MALZEMELER:

  • 3 Yumurta
  • Kaşar
  • Pastırma
  • Tereyağı

YAPILIŞI:

Öncelikle yumurtaları bir kaseye koyup çırpıyoruz.Tavaya yarım kaşık yağ koyup eritiyoruz.Yağ miktarı isteğinize kalmış.Yağımız eriyince yumurtayı döküyoruz.Hiç ellemiyoruz. Yumurta pişince bir yarısına pastırma ve minik minik doğradığımız kaşarları koyup yumurtanın diğer yarısını üstüne kapatıyoruz.Ocağın altını kapatıyoruz ve 1 2 dk kaşarın erimesini bekliyoruz.


AFİYET OLSUNNN

1 Eylül 2013 Pazar

~~ CUMARTESİ KAHVALTIMIZ 2013 EYLÜL (1) ~~

 Merhaba arkadaşlar
Eşimle uzun zamandır evde kahvaltı etmiyorduk.Sahil bu havalarda daha cezbediyordu.Bu haftasonu evimizde  edelim dedik.Tabi sizlerle paylaşmazsam olmazdı   :)



~~ DAVET SOFRAM 2013 EYLÜL (1)~~

Merhaba arkadaşlar
Akşam yemeğinde arkadaşımız Haydar bize eşlik ederek soframızı neşelendirdi.

 MENÜMÜZ:




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...