31 Ekim 2013 Perşembe

~~ ETLİ YAPRAK SARMA ~~

 Merhaba arkadaşlar
Benim sayfamda olmazsa olmazdı yaprak sarması.Canım ablamla bayramda sırf kuzular seviyor diye sabahın köründe sarma sardık. Nuray da sarmaya yetişince ortaya bu tenceremiz çıktı.Sarma bayramın, özel günlerin olmazsa olmazıdır.Hele de lezzeti yerindeyse ohh mis.Bizim aile 2 ye bölünür zeytinyağlı sevenler, etli sevenler melek annem hangimize yetişeceğini şaşırırdı kadın.Ben zeytinyağlıcıyım. Onuda en kısa zamanda kendi kurduğum yapraklarım ile yapacağım. Çok söze gerek yok aslında buyrun tarifi konuşsun.

 MALZEMELER:


  • 1 Demet salamura yada taze yaprak
  • 300 gram kıyma
  • 1 bardak pirinç
  • 1 büyük soğan
  • salça
  • pulbiber
  • karabiber
  • tuz

YAPILIŞI:

Eğer yapraklar salamura ise sadece yıkamanız yeterlidir.Yok değil taze yaprak ise üzerine sıcak su koyup biraz bekletiyoruz.Bir kaseye önce kıymayı koyuyoruz.Üzerine pirinci, rendelenmiş yada minik minik doğranmış soğanları,salça,karabiber,pulbiber ve tuz ekliyoruz. Yaprağınız salamura ise tuz fazla koymayın çünkü yaprak zaten tuzludur.Tüm malzemeleri yoğuruyoruz.Hazır olan harcımızdan biraz alıp yaprağa koyup sarıyoruz.Yaprakların saplarını tencerenin altına koyuyoruz ki dipleri yapışmasın.Tüm yaprakları sardıktan sonra tencereye diziyoruz.Üzerine gelecek kadar su koyup pişiriyoruz.Bayram koşturmasından pişmiş halini çekemedim.Kısmetse zeytinyağlıda çekerim.Bu arada bir püf nokta vereyim.Eğer etli yapıyor iseniz çok sıkı sarmayın.Çünkü pirinçler şişer patlayabilir.Daha gevşek sarın.



28 Ekim 2013 Pazartesi

~~ TAVUKLU BEZELYE ~~

 Merhaba arkadaşlar
Evet ara ara paylaşımlar bulunuyor olsam da aklım hep benim için özel olan blogumda..Eğer isterseniz beni facebook (Tuba'nın Sofrası)yada instagram (tubacnbk) dan  takip edebilirsiniz. Kışın artık tamamen geldiği bu günlerde yazdan buzluğuma koyduğum bezelyelerim den bir poşet çıkarıp dalından toplanmış gibi taptaze bir yemek yaptım.Sizlerde denerseniz ne kadar doğal ve lezzetli olduğunu göreceksiniz.

MALZEMELER:

  • 2 Bardak bezelye
  • Yarım kilo kuşbaşı tavuk
  • 1 orta boy soğan
  • 2 orta boy havuç
  • 1 büyük boy patates
  • 1 kaşık salça
  • 1.5 bardak su
  • tuz,karabiber, sıvıyağ

YAPILIŞI:

 Tenceremize sıvıyağımızı koyuyoruz üzerine tavukları atıp kavurmaya başlıyoruz.Soğanları ufak ufak doğrayıp tencerime ekliyoruz.Salçayı da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Patates ve havuçları küp küp doğrayıp tencereye koyuyoruz.En son bezelye su tuz ve karabiberi de koyup pişmeye bırakıyoruz.Patates ve havuçlar pişince yemeğimiz hazırdır.



20 Ekim 2013 Pazar

~~ İSTAVRİT TAVA ~~

 Merhaba arkadaşlar
Havaların iyice soğuduğu bugünlerde en sevdiğim şeydir balık.Genelde eşimle Bakırköy deki balıkçımıza gideriz.Ama bütün balıkçıların yaptığından daha lezzetliydi Nuray'cığımın yaptığı balıklar.İş dönüşü abimlere gitmeyi planlarken melek Eylül'ümün canı balık çekmiş..Halası kuzusunun isteğini yapmaz mı?. Uğradık balıkçıya aldık istavritleri .Salata çokdan hazırdı balıklarda kızarınca değmeyin keyfimize...

Tarifini kısaca vereyim.Yeni evli arkadaşlara belki bir yardım olur.Temizlenip yıkanmış İstavritleri una buluyoruz.İster balık tavasında ister normal tavada sıvı yağ ile iki taraflı kızartıyoruz.Yanında salatayla tam bir ziyafete dönüştürüyoruz.

AFİYET OLSUN..

19 Ekim 2013 Cumartesi

~~ HAVUÇLU TARÇINLI KEK ~~



MALZEMELER:

  • 4 Yumurta
  • 1 bardak şeker
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 1 bardak süt
  • 2 bardak un
  • 2 kabartma tozu
  • 1 kaşık tarçın
  • 1 paket vanilya
  • 2 havuç

YAPILIŞI:

Havuç ve tarçın hariç tüm malzemeleri bir kaba koyup çırpıyoruz.Daha sonra rendelenmiş havuç ve tarçını da ekleyip karıştırıyoruz.Yağladığımız kek kalıbımıza karışımı döküyoruz.130 derecelik fırında pişiriyoruz.Piştiğini bir bıçak yardımı ile anlayabilirsiniz.

AFİYET OLSUN..

~~ CEVİZLİ KEK ~~

Merhaba arkadaşlar
Herkesin Kurban Bayramı kutlu olsun.Allah kestiğiniz kurbanları kabul etsin.Uzun zamandır bloguma yazamıyorum. Bilirsiniz ki iş güç bayram derken koşturmam bitmiyor.Bende bayramı bayram tadında bir yayınım ile tamamlayayım dedim.Canım Serap ablamdan telefonda aldığım tarifle yaptığım kek .Lezzet muhteşem oldu ..Umarım sizlerde dener ve beğenirsiniz.

MALZEMELER:

  • 4 Yumurta
  • 1 bardak şeker
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 1 bardak süt
  • 2 bardak un
  • 2 kabartma tozu
  • 1 bardak ceviz
  • 1 paket vanilya

YAPILIŞI:

Ceviz hariç tüm malzemeleri bir kaba koyup çırpıyoruz.Daha sonra cevizleri de ekleyip karıştırıyoruz.Yağladığımız kek kalıbımıza karışımı döküyoruz.130 derecelik fırında pişiriyoruz.Piştiğini bir bıçak yardımı ile anlayabilirsiniz.Pişen kekimizi kalıptan çıkarıp servis yapıyoruz.Ben pudra şekeri ile süsledim.Ama bu keki fazla tatlı yapıyor.Çok tatlı sevmeyenlere pudra şekerini tavsiye etmem.


AFİYET OLSUN.

5 Ekim 2013 Cumartesi

~~ YAYLA ÇORBASI ~~

 Merhaba arkadaşlar
Yaz geldi mi gelecek mi derken. Geldi gitti bileee..Kış aniden geldi baharı yaşayamaz olduk.Ya çok sıcak ya çok soğuk.Bu buz gibi havada yapılacak en güzel şey çorbadır.Bugün yeni bir çorba deneyeyim dedim.Melek annem bu çorbayı çok güzel yapar .Bende açtım interneti baktım tarifine.Sonuç güzel oldu.

MALZEMELER :

  • 1 çay bardağı kırık pirinç
  • 1 yumurta
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1,5 çorba kaşığı un
  • Tuz

Üzerine:
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı kuru nane
  • 1 Kaşık pulbiber

TARİFİ

- Pirinci 3 su bardağı su ile ateşe koyun. Yumuşayana kadar haşlayın. Ayrı bir kapta yumurta, yoğurt, un ve 1 su bardağı suyu iyice çırpın.Tenceredeki sıcak pirinç haşlama suyundanda biraz ekleyinki topak olmasın.. Bir yandan karıştırarak tencereye ilave edin. Karıştırmayı sürdürerek bir taşım kaynatın. En son tuzunu ilave edin.
Tereyağını kızdırıp nane ve pulbiberi ekleyin.Miktarları istediğinze bağlı biz acı sevdiğimiz için bol acı ekledik. Hemen ateşten alın. Dilerseniz naneli biberli yağı çorbaya katın, karıştırın.Dilerseniz çorbayı tabaklara olduğu gibi koyun,üzerine naneli yağı gezdirin.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...