28 Kasım 2013 Perşembe

~~QURABİYECİ ~~


Merhaba arkadaşlar
Uzun zamandır kendime sevdiklerime yaptığım işi artık bir adım ilerletme zamanının geldiğini düşünüyorum..Mutlu günlerinizde benimde bir anım olsun istedim.Kurabiyelerimle artık karşınızdayım...

FACEBOOKDAN BENİ TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.

QURABİYECİ   :)
https://www.facebook.com/qurabiyeci?fref=ts


Her zaman bana destek verip yanımda olduğunuz için ayrıca teşekkürler....








24 Kasım 2013 Pazar

~~ KAHVALTI SOFRAMIZ 2013 KASIM ~~


 Merhaba arkadaşlar
Geçenlerde dostlarımız Deniz&İlham&Kuzuları kahvaltıda bizdeydi.Arkadaşlarımın kısa süre sonra bal gibi bir bebişleri olacak durum böyleyken kahvaltıyı sağlıklı şeylerle donatmak lazım dedim..Biraz titiz bir alışveriş sonucu ortaya sofram çıktı..Dostlarımızla edilen kahvaltıların tadı bambaşka oluyor..İyi ki hayatımdalar..Allah'ım sağlıkla bebeklerini kucaklarına almayı nasip etsin..
Bu arada siz sevgili takip eden dostlarıma teşekkürü ayrıca bir borç bilirim.Beni yalnız bırakmıyorsunuz. Hepinize ayrı ayrı teşekkürler. Ama yorum bırakmıyorsunuz alınıyorum valla:):)





18 Kasım 2013 Pazartesi

~~AŞURE ~~

 Merhaba arkadaşlar
Muharrem ayı ayrı güzel bir aydır.Muharrem ayının onuncu günü aşure günüdür.Aşurenin anlamı benim gözümde İnsanları birbirine yaklaştıran ,dostluğu komşuluğu pekiştiren bir tatlıdır.Akşam üstü zilin çalmasıyla yan komşunuz elinde bir kase evinize sıcacık sevgisiyle yaptığı aşureyi getirir.Buda insanın yüzünde ayrı bir tebessüm oluşturmaya yeterde artar bile..Güzel bir aydır muharrem ayı...Bende mahrum kalamazdım bu güzel duygudan.Ne kadar çalıştığım için hafta içi yapamasam da cumartesi yapmazsam olmazdı.Cuma akşamında başladım hazırlıklara en son cumartesi akşamı tamamlandı.Ama değdi mi,bence evet hemde fazlasıyla değdi...

 MALZEMELER:


  • Yarım kilo aşurelik buğday
  • 2 bardak kuru fasulye
  • 2 bardak nohut
  • 5 bardak şeker(oranı size kalmış)
  • 1 paket çam fıstığı
  • 30 adet kuru kayısı
  • 20 adet kuru incir
  • 1 çay bardağı kuru dut
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 1 kase fındık
  • gülsuyu
  • tarçın
  • nar
  • ceviz

YAPILIŞI:

Arkadaşlar öncelikle demeliyim ki aşure yapacaksanız geniş bir vakitte yapmalısınız.Akşamdan nohut ve fasulyeleri ayrı ayrı kaselere koyup üzerine su koyun sabah kadar beklesin. Buğdayı da ayrı bir tencerede bir taşım kaynatıp onuda akşamdan bekletin.Sabah kalktığınızda bir tencereye nohutu bir tencereye fasulyeyi koyuyoruz. İkisini de iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.Ama dikkat edin ne sert olacak nede yumuşaklıktan eriyecek orta kıvamda.Pişen fasulye ve nohutun altını kapatıyoruz.ayrı bir tencereye fındıkları ve çam fıstığını koyup bir taşım kaynatıyoruz.Bir tencerede sırasıyla minik minik doğradığımız kayısıları incirleri kaynatıyoruz.Ayrı bir kapta dut ve üzümün üstüne sıcak su koyup yumuşamasını bekliyoruz.Sonra hazır olan tüm malzemeleri büyük bir tencereye yarım lt su koyup sırasıyla ekliyoruz.Önce buğdayı,nohutu,fasulyeyi,çam fıstığı ve fındıkları koyuyoruz biraz pişince kuru meyveleri ekliyoruz kayısı incir dut üzüm bir parçada tarçın atıyoruz, biraz daha pişirip şekerini ekliyoruz .Şeker oranı tamamen size kalmış ne kadar tatlı sevdiğinize ekledikçe tadına bakarsanız ayarını tutturuyorsunuz. Eğer aşurenizin suyu az ise biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz.İyice kaynayıp koyu bir kıvam alınca bir çay kaşığı gül suyunu da ekleyip altını kapatıyoruz.Kaselere koyduğumuz aşurelerin üzerini nar ceviz tarçın fındık ne malzemeniz varsa dilediğince süsleyip komşuların yolunu tutuyorsunuz.Böyle güzel adetlerimizi unutmayalım unutturmayalım.


AFİYET OLSUN. ALLAH'IM KABUL ETSİN...

16 Kasım 2013 Cumartesi

~~ BALIK SOFRAMIZ KASIM 2013 ~~

 Merhaba arkadaşlar
Sizlerle sevgili ablam sevdada yediğimiz bir balık sofrasını paylaşmak istedim.Gerçekden de çok lezzetliydi.Ellerine sağlık....Abla demek can demek...


7 Kasım 2013 Perşembe

~~ AYVA TATLISI ~~

Merhaba arkadaşlar
Sizlerle bugün eskiden benim için hiç önemi olmayan ama artık çok değer taşıyan bir tatlıyı paylaşmak istedim.Beni tanıyanlar bilir.Şerbetli tatlıları hiç yemem.Pişmiş meyveyi de çok sevdiğim söylenmez.Geçenlerde eşim enezdeki bahçelerinden ayva getirmişti.Evde öyle duruyordu.Gecenin bir yarısı kalkıp dedim ki ben bir ayva tatlısı yapayım. Bu arada ne tadını bilirim ne yapımını.Açtım bilgisayarı sağ olsun blogcu arkadaşların tarifleriyle giriştim tatlıyı yapmaya.Yaptım soğudu.Sabah dolaba koydum,hiç ellemeden işe gittim.İşten dönerken de kaymak aldım ki birlikte güzel gider diye.Tam evin köşesine geliyorduk ki Volkimin telefonu çaldı.Sevgili arkadaşımız Hikmet nasılsın? napıyorsun derken Ayva tatlısı arıyorum demez mi. Biz şok.Güzel arkadaşım hikmetin eşi Tuba hamiledir kendisi:) canı çekmiş.Hikmette tesadüfen bizi aramış almaya çıkınca...Dedik alıp geliyoruz hemen.Hatta Volkim yolda soruyor nette mi paylaştın da kızın canı çekti diye. Dedim yok valla tesadüf.Hissettim herhalde:)Gittik Tubiş afiyetle yedi. Bende dünyaları almışcasına mutlu oldum.Ne mutlu bana ki tadını bile bilmediğim bir tatlıyı yapıp böyle hayırlı bir yere götürmek nasib oldu.Şimdi gelelim bu değerli tatlının tarifine..

 MALZEMELER:


  • 3 Orta boy ayva
  • 3 çay bardağı şeker
  • yarım su bardağı su
  • tarçın
  • kaymak

YAPILIŞI:

Ayvaları soyup ortalarını çıkarıyoruz.Benim acemiliğime denk gelmişti diye soymamıştım.2. denemeden sonra soyarak yapıyorum hep.Tencereye ayvaları,şekeri,tarçını,çıkardığımız ayvanın içlerini isterseniz sadece çekirdeklerini de ayıklayıp koyabilirsiniz ve suyu koyuyoruz.Kapağını kapatıp ayvalar yumuşayana kadar pişiriyoruz.Pişince altını kapatıp kendiliğinden soğumasını bekliyoruz.Üzerinde kaymakla servis yapabilirsiniz.



~~ALLAH HERKESİN EVLADINI KENDİNE BAĞIŞLASIN~~

3 Kasım 2013 Pazar

~~ BEBEK KURABİYESİ ~~

 Merhaba arkadaşlar
Beni tanıyan herkes bilir süse taşa dekorasyona düzene verdiğim önemi. Birşey yapıyorsam mutlaka bir yerinde süs olmalı. Kurabiyelerde görüntüsüyle hep dikkatimi çeken şeylerdir.Uzun zamandır aklımda olan bütün malzemelerini eminönünden tek tek zevkle aşkla aldığım kurabiyelerimin yapımı bugün çok yakın dostlarım Deniz ve İlhamın bize gelmesiyle sonunda gerçekleşti.Melek kalpli arkadaşlarım bugün bize gelirken 3 kişi geldi.Ne kadar 3. arkadaş kendini göstermiş olmasa da evin en ağır ve büyük konuğuydu:)Bende akşamdan bu özel bir o kadarda güzel konuğa ilk hediyesini vermek için mutfağa girdim.Sonunda bu güzel şeyler çıktı ortaya.İlk denemem olmasına rağmen çok hoşuma gittiler.Umarım sizlerde beğenirsiniz.Allah arkadaşıma sağlıkla sağlıklı hayırlı bir evlat nasib etsin.Kendileri gibi mükemmel bir çocuk olacağından hiç şüphem yok.




~~ ÇİĞKÖFTE ~~

 Merhaba arkadaşlar
2 Yıllık evliliğim boyunca kütüğümde ne kadar Edirneli yazsa da anne babadan Urfalıyım.Bir urfalı olarak da Çigköfte yapmazsam olmazdı.Kasım ayına bu mükemmel tat ile başlayalım derim.Geçen gün evde otururken canım ekşili birşeyler isteyince sıvadım kolları girdim mutfağa.Sonuş doya doya yedim.Yanındakiler ne derseniz.Urfa yöresine özgü kıyma diye bir meze var.Oda çiğköfteyi yaparken bir kısmını çorba gibi yapıyoruz.İçine bolca limon koyuyoruz.Ekşi severlere şiddetle tavsiye edilir.

 MALZEMELER:


  • 2 Bardak köftelik bulgur
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı isot
  • tuz
  • karabiber
  • kuru soğan
  • maydanoz taze soğan
  • sıvıyağ

YAPILIŞI: 

Taze soğan ve maydanozu çok ufak doğruyoruz.Geniş bir tepsiye biraz derin olması lazım Bulgur,salça,biber,tuz karabiber ve minik minik doğradığımız soğanları koyuyoruz yavaş yavaş su alarak yoğurmaya başlıyoruz.Ara sıra su alıp yarım saate yakın yoğuruyoruz.Daha sonra taze soğan ve maydanozu da alıp yoğurmaya devam ediyoruz.Sıvı yağı çok az ısıtıp çiğköftemize ekliyoruz.Hazır olan çiğköfteyi sıkım sıkım yapıp servis yapıyoruz.Yanında kıvırcık roka limon domatesle servis yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUN.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...